Πρόβλημα στο μυαλό κι όχι στην καρδιά

Μεγάλη μεταγραφή για τον αντίπαλο του ΠΑΟ στην πρεμιέρα

Κανείς δεν περιμένει από τον Παναθηναϊκό να πρωταγωνιστήσει στην Ευρωλίγκα, το αντίθετο θα πρόκειται περί θαύματος.

Τι δεν θα είναι θαύμα; Πρώτα από όλα η πίστη των παικτών στη νίκη. Ασχέτως αν η ομάδα έχει να παίξει σε φάιναλ-φορ από το 2012 η φανέλα της είναι βαριά σαν πανοπλία και κανείς από τους τοπ αντιπάλους δεν νιώθει άνετα παίζοντας στο ΟΑΚΑ, καλό είναι αυτό να μεταφερθεί στους καινούργιους παίκτες.

Ο Εξάστερος είναι ομάδα φτιαγμένη να παίζει στα όριά του τα τελευταία έτη, να δίνει δηλαδή παιχνίδια αγωνιστικής έντασης.

Σε αυτά τα ματς ιστορικά έχουμε δει πως οι παίκτες πιστεύουν πως είναι ικανοί για όλα κι αυτή η πίστη ήταν συχνά μυστικό επιτυχίας: ας μην ξεχνάμε πως επί Πασκουάλ-Πιτίνο στις λεπτομέρειες ο σύλλογος έχασε την πρόκριση στους 4 κορυφαίους της ηπείρου.

Η περίσταση, δηλαδή η ανάγκη, υποχρεώνει τους παρόντες να μην σκέφτονται το ισχνό μπάτζετ και συγχρόνως να παίξουν για αυτούς και για τους συμπαίκτες τους, σε αυτή την περίπτωση στο παρκέ θα γίνεται μάχη: στη μάχη ο Παναθηναϊκός είναι πάντα σκληρό καρύδι – το πρόβλημα το έχει όταν πρέπει να βρει λύσεις διαδικαστικά, χρησιμοποιώντας το μυαλό του και τα επιθετικά του συστήματα πιο πολύ από την καρδιά του.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News