Πρόβλημα και στην... τσέπη

Οικονομικός «χάρτης» της νέας χρονιάς: έσοδα, διακανονισμοί, χρέος

Αν οι κακές εμφανίσεις των παικτών του Παναθηναϊκού συνεχιστούν θα τους βλάψουν αρκετά και στην τσέπη.

Μετά το τέλος της πολυμετοχικότητας (όπου έπεσαν χρήματα με το τσουβάλι) έχουμε όλοι καταλάβει ότι οι μέρες της μεγάλης σπατάλης και των επενδύσεων έχουν περάσει.

Η πιθανότητα να υπάρξει ένα γενικό «φύγε εσύ-έλα εσύ» από την ομάδα αν δεν βγει στην Ευρώπη είναι μεγάλη -ενώ σε αυτή την απευκταία περίπτωση δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι όσοι αποφασίσουν να μείνουν θα το κάνουν με την καρδιά τους.

Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια είναι ότι οι παίκτες έχουν γίνει κατά κάποιο τρόπο… χρηματοδότες της ομάδας: πρέπει να φέρουν χρήματα για να τα πάρουν πίσω! Αν δεν τα φέρουν, το πιθανότερο είναι το καλοκαίρι να συζητάνε για νέες μειώσεις ή να ψάχνουν καινούργια αφεντικά και συμβόλαια.

Αυτή η πραγματικότητα θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια να δούμε μελλοντικά μια ομάδα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Αν σου πουν ότι από εδώ και στο εξής σε 30 παιχνίδια θα κριθούν αν θα πληρωθούν οι κόποι μιας χρονιάς, αυτά τα ματς υπάρχει πιθανότητα να γίνουν ξαφνικά δοκιμασίες απίστευτες. Μεγάλο πρόβλημα για σύνολο που πάσχει πολύ σε πνεύμα νικητή.

Στον Παναθηναϊκό ,πάντως, ίσως πρέπει να εξηγήσουν στους παίκτες την ανάγκη, κερδίζοντας περισσότερο την προσοχή τους. Ελπίζοντας όσοι αποφασίσουν να παλέψουν να μετατραπούν σε…ταλιμπάν.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News