Πρόβα ενόψει Ολυμπιακού - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Το απίστευτο στατιστικό στη νίκη κόντρα στη Βίρτους!

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της Basket League

O Παναθηναϊκός έκλεισε την 2η φετινή «διαβολοβδομάδα» στην Euroleague με το 2/2! Ο «εξάστερος» μετά τη νίκη την Τετάρτη απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια στην παράταση με 88-85, διέλυσε την Βιλερμπάν και αναρριχήθηκε στην βαθμολογία. Παράλληλα, επέστρεψε η αισιοδοξία στο στρατόπεδο της ομάδας, ωστόσο με το πρόγραμμα αρκετά ζορισμένο, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους τον μαχητικό ΠΑΟΚ (4-2), ακολουθεί εκτός έδρας παιχνίδι με την Ζαλγκίρις και στο… καπάκι το ντέρμπι αιωνίων στο ΣΕΦ (05/12). Γι’ αυτό τον λόγο ο Ντέγιαν Ράντονιτς κρατάει χαμηλά τους τόνους. Οι Θεσσαλονικείς μακριά από την έδρα τους δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικοί, όμως η φετινή εικόνα τους συνολικά είναι καλή.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 15.45 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Γιαπλές: «Δικαιωνόμαστε σιγά σιγά»

Ο Θανάσης Γιαπλές μίλησε για την αλλαγή προσώπου που δείχνει σταδιακά ο Παναθηναϊκός και το πόσο σημαντικές και επιβεβλημένες ήταν οι νίκες στη «διαβολοβδομάδα».

«Αισθανόμασταν και αισθανόμαστε πίεση γιατί ξέρουμε σε ποια ομάδα είμαστε. Ειδικά μετά την εμφάνισή μας στην Κωνσταντινούπολη θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια. Σήμερα αισθανόμασταν καλύτεροι και σε κάποια σημεία η άμυνά μας ήταν εκπληκτική, σεμιναριακή θα έλεγα και ειδικά στον Ντε Κολό.

Για το διαφορετικό πρόσωπο που δείχνει ο Παναθηναϊκός: «Όταν ο βασικός σου σέντερ είναι τραυματίας και δεν κάνει την προετοιμασία που πρέπει. Όταν ο Ουόλτερς είναι εκτός λόγω τραυματισμού, και αυτός είναι πλέον άλλος παίκτης. Και ο Μπέικον έχει το ταλέντο του και είναι αυτός που είναι. Είμαστε πλέον μια διαφορετική ομάδα. Νομίζω πως δικαιωνόμαστε σιγά-σιγά».

Την άμυνα της ομάδας: «Από την άμυνα παίρνουμε δύναμη και έπεται η επίθεση. Στο τέλος χαλαρώνουν λίγο οι παίκτες, λίγο οι διαιτητές. Θα δούμε τον Μπέικον την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ και θα πάρει τη θέση του Γκριγκόνις λόγω τραυματισμού. Πιθανόν δεν προλαβαίνει ούτε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Λυκογιάννης: «Να διαχειριστούμε την απουσία του Ράιλι»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco κ.Λυκογιάννης, αναφερόμενος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τόνισε: «Ξεκινά μία πολύ απαιτητική εβδομάδα για μας, με τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και με το πρώτο παιχνίδι να είναι απέναντι σε μία ομάδα Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες, έχει ανεβασμένη ψυχολογία κι αυτό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα και θα πρέπει να το διαχειριστούμε κατάλληλα.

Θα πρέπει να διαχειριστούμε και την απουσία του Riley και να κάνουμε μία όσο το δυνατόν καλή εμφάνιση, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο γίνεται από το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News