Πρώτη φορά πειστικός στην άμυνα

Πρώτη φορά πειστικός στην άμυνα

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι μέχρι στιγμής εκτός έδρας (εντός είναι αυτό με την Μπαρτσελόνα), απέκτησε ψυχολογία και έφτιαξε κλίμα. Με την ενίσχυση στην… αναμονή, δειλά-δειλά επιστρέφει η αχτίδα αισιοδοξίας.

Το τριφύλλι πέρασε με χαλαρό περίπατο από την Κροατία και την Χάλα “Ντράζεν Πέτροβιτς” με αντίπαλο την επικίνδυνη Τσεντεβίτα, κάνοντας ένα ασύλληπτο για τα δεδομένα του παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση.

[ads2]

Θύμισε τον παλιό καλό Παναθηναϊκό
Με τη νίκη αυτή σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, μένει ζωντανός για την πρόκριση έχοντας μόνο την γκέλα με τον Αστέρα που πρέπει να καλύψει στην συνέχεια. Και ήταν μια νίκη με εξαιρετική εμφάνιση, ειδικά εκτός έδρας που έχει πρόβλημα. Ωστόσο, την Πέμπτη θύμισε τον παλιό ΠΑΟ που στην μέρα του πέρναγε με 20αρες από τις έδρες των μικρομεσαίων. Και μην πει κανείς “σιγά την ομάδα που καθάρισε ο ΠΑΟ”, γιατί πριν 15 μέρες η Τσεντεβίτα κέρδισε ολόκληρη Εφές μέσα και την περασμένη εβδομάδα στην Πόλη με την πανίσχυρη Φενέρ από 27-12 στο δεκάλεπτο μείωσε σε 62-61 στο 30′!

Συνεπώς η νίκη και εμφάνιση του δίνουν δύναμη για την δύσκολη συνέχεια, καθώς ακολουθούν οι αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ με Εφές και Φενέρ με άμεσο ζητούμενο την μια νίκη τουλάχιστον για να είναι στο κόλπο της πρόκρισης. Σε όλα αυτά, βάλτε και τα νέα πρόσωπα με πρώτο τον Χέινς.

Κλειδί η περιφερειακή άμυνα
Σαφώς ο Παναθηναϊκός με τις αδυναμίες εκτός έδρας έδειξε ότι για μια ακόμα φορά όπως με την Καρσίγιακα, την Ζαλγκίρις και με τους Κροάτες τώρα, έστω και δύσκολα παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει και αυτό είναι σημαντικό. Μάλιστα, αυτή την φορά πήρε τη νίκη με τον πλέον πειστικό τρόπο. Με την ομάδα να έχει διάρκεια σε άμυνα και επίθεση και κλειδί ήταν η περιφερειακή άμυνα.

Ο Τζόρτζεβις διάβασε καλά το παιχνίδι γνωρίζοντας πως η δύναμη της Τσεντεβίτα είναι η Αμερικάνικη περιφέρεια με Πάλεν, Γουάιτ και Ουόκερ. Ανέβασε την αμυνά του, λοιπόν, δίνοντας χώρο στην αντίπαλη φροντ λάιν που χωρίς Ζόριτς και Μπάμπιτς είχε ως μοναδική απειλή τον Μπίλαν. Έτσι, σημάδεψε τον Κροάτη σέντερ που ξεκίνησε με 8 πόντους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει προβλέψιμη η Τσεντεβίτα.

Ο Μίρσιτς άργησε να βάλει τον Πάλεν, ξέχασε με 2 φάουλ την μόνη απειλή του τον Μπίλαν και το 22-39 στο ημίχρονο ήταν απόλυτα λογικό παρά τις αργές επιστροφές (πρόβλημα αυτό) και τα 11 λάθη (συνολικά 18).

Μην πέσει στην παγίδα!
Σαφώς ο Παναθηναϊκός είναι λογικό να χαίρεται από αυτή την σπουδαία εμφάνιση, αλλά από την άλλη δεν σημαίνει ότι άλλαξε τον διακόπτη και όλα τα προβλήματα λύθηκαν ως δια μαγείας. Αυτή θα είναι η μεγάλη του παγίδα και θέλει προσοχή μην πέσει μέσα.

Το ματς, για την ιστορία, μετά το 26-36 στο 27′ άλλαξε εικόνα, με τον Παναθηναϊκό να κάνει συντήρηση. Ετσι, η κροατική ομάδα έβαλε παραπάνω πόντους σε 13′ απ όσους σε 27′! Θα μπορούσαν πάντως και οι μικροί του ΠΑΟ να παίξουν νωρίτερα, ενώ είναι περίεργο πως δεν έπαιξε καθόλου ο Παππάς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ραντούλιτσα επιθετικά με 9/11 δίποντα και ο Καλάθης με άμυνα στον Πάλεν και 10 ασίστ, ήταν οι κορυφαίοι. Οι υπόλοιποι δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο και φάνηκαν κουρασμένοι τόσο ο Γκιστ όσο και ο Φελντέιν.

contra.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News