Κόπηκε λόγω υπέρογκων απαιτήσεων ο Φρέντι Γκουαρίν από τον Τσάβι Ρόκα για την ενίσχυση των χαφ.
Καθημερινά έρχονται πολλές προτάσεις στα γραφεία του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση των χαφ με τον Τσάβι Ρόκα να είναι προσεκτικός στις επιλογές του, να κοιτάει διακριτικά, αλλά να διατηρεί συντηρητική στάση.
Ο πρώην «άσος» της Ίντερ, Φρέντι Γκουαρίν είναι ένα από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, αλλά ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού τον «έκοψε» με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο Παναθηναϊκός θα έδινε μάξιμουμ ένα ποσό κοντά στις 450 χιλιάδες για χαφ, εάν βρισκόταν κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον στην αγορά. Όμως, ο Κολομβιανός μέσος ζητάει σχεδόν τα διπλά, θα συζητούσε για ένα ποσό ετησίως από 800.000 μέχρι 900.000 ευρώ.
Το βιογραφικό του ποδοσφαιριστή είναι βαρύ, καθώς πέρα από τους «νερατζούρι», έχει αγωνιστεί στις Μπόκα Τζούνιορς, Πόρτο και Σεντ Ετιέν.