Πρώτα Λαύριο και μετά... το αύριο! - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Πονίτκα: «Πάθαμε μπλακ άουτ» - Οι δηλώσεις μετά το ματς

Λαύριο – Παναθηναϊκός για την 13η αγωνιστική της Basket League

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Παναθηναϊκός στην πάντα φιλόξενη Λαυρεωτική, απέναντι στο Λαύριο (19:15), για την 13η αγωνιστική της Basket League. Μεσοβδόμαδα, ένα εξάλεπτο μπλακ άουτ είχε ως συνέπεια ο Παναθηναϊκός να ηττηθεί με 74-64 από τη Βίρτους Μπολόνια για την 20η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο «εξάστερος» ήταν πολύ καλός στο β’ ημίχρονο χάρη στην άμυνά του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Με τον Ματέους Πονίτκα να κάνει ένα βήμα μπροστά και τον Γιώργο Παπαγιάννη να σκεπάζει τα καλάθια ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 57-55 στο 33’. Πάνω που όλα πήγαιναν καλά για τους «πράσινους» ήρθε ακόμα ένα μπλακ άουτ, καθώς έμειναν χωρίς πόντο για περίπου έξι λεπτά και έχασαν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως μπορούν να φύγουν νικητές από τη Μπολόνια.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19.15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3

Ράντονιτς: «Γυρίσαμε το ματς, αλλά χάσαμε σημαντικά σουτ»

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στη Βίρτους στάθηκε στα καθοριστικά λάθη των «πράσινων» που τους στέρησαν τη νίκη. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή του.

«Συγχαρητήρια στη Βίρτους για τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε το μομέντουμ μαζί μας, γυρίσαμε το ματς, αλλά χάσαμε κάποια σημαντικά σουτ και σε καθοριστικά σημεία κάναμε λάθη στη άμυνα. Χάσαμε τον Ουόλτερς σε σημαντικά σημεία του ματς και στη συνέχεια δεν τα καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Πονίτκα: «Πρέπει να παλεύουμε από την αρχή σε κάθε ματς»

Ο Ματέους Πονίτκα μίλησε για τον πανομοιότυπο τρόπο ήττας του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τη Βίρτους στη Μπολόνια. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε.

«Σταματήσαμε να συνεισφέρουμε στο παιχνίδι. Είχαμε το μομέντουμ, αλλά ξαφνικά πάθαμε μπλακ άουτ. Έγιναν λάθη, πρέπει να τα δούμε. Πάλι ήμασταν κοντά στο αποτέλεσμα και το χάνουμε στο τέλος.

Όταν είσαι όλο πίσω στο σκορ δίνεις όλο και περισσότερη ενέργεια για να επιστρέψεις. Πάλι έγινε αυτό σήμερα. Ήταν ίδια κατάσταση με την Μπαρτσελόνα. Δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι για να πάρουμε το παιχνίδι. Η Βίρτους τρέχει πολύ, παίζει με δύναμη. Πρέπει σε κάθε ματς να παλεύεις από την αρχή. Να μην επιτρέψεις στον αντίπαλο να κυριαρχήσεις.

Όταν χάνεις είναι πάντα λυπηρό. Κανείς δεν είναι χαρούμενος στα αποδυτήρια. Παλέψαμε και δείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Είναι απογοητευτικό όμως. Έχουμε αγώνα την Κυριακή στην Ελλάδα και πρέπει να βρούμε τον ρυθμό μας και να δούμε μετά το ματς με τη Ζαλγκίρις».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News