Προσοχή στο Λαύριο

Παναθηναϊκός-Κίμκι 94-78: Highlights - Video

Το Λαύριο κέρδισε την ΑΕΚ και την απέκλεισε από τα ημιτελικά του Κυπέλλου, θεωρητικά η ομάδα του Παπαθεοδώρου ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πορεία προς τον τελικό μιας κι αποτελείται από βετεράνους που στη μέρα τους μπορούν να σε διαλύσουν.

Το Λαύριο κέρδισε την ΑΕΚ και την απέκλεισε από τα ημιτελικά του Κυπέλλου, θεωρητικά η ομάδα του Παπαθεοδώρου ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πορεία προς τον τελικό μιας κι αποτελείται από βετεράνους που στη μέρα τους μπορούν να σε διαλύσουν.

Αν περάσεις το Περιστέρι, πάντως, πρέπει να δείξεις σεβασμό στο σύνολο του Χρήστου Σερέλη που στο πρώτο παιχνίδι του 2021 σε νίκησε, στέλνοντας τον Γιώργο Βόβορα στο ταμείο ανεργίας. Στις 3 Ιανουαρίου οι οικοδεσπότες σου έριξαν 92 πόντους σημειώνοντας την 6η σερί νίκη τους στην Basket League.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είχε…προειδοποιήσει μια εβδομάδα νωρίτερα νικώντας την ΑΕΚ, ενώ σε εκείνο το παιχνίδι έδειξε χαρακτήρα αφού κατάφερε να επιστρέψει από το -13 του 21′ (33-46) και να φτάσει να προηγείται με 10 πόντους διαφορά (69-59) έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 36-13!

Στο δεύτερο ημίχρονο το Λαύριο φρόντισε να πάρει πόντους από τα 14 (!!!) κλεψίματα που έκανε χάρη στην επιθετική του άμυνα και να πραγματοποιήσει στο δεύτερο ημίχρονο επιμέρους σκορ 61-40! Επιπλέον είχε 13/32 τρίποντα και τα μισά λάθη από τον Παναθηναϊκό.

Ο Γκλεν Κόζι ήταν ο παίκτης-κλειδί με τους 18 πόντους και τα 6/9 τρίποντα, ο Αλφα Ντιαλό είχε 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ Μουράτος (17π., 6ασ.), Κάρτερ (11π., 4ασ.) και Ντέιβις (15π., 5ριμπ.) συμπλήρωσαν ιδανικά τους συμπαίκτες τους, γενικά ο κόουτς Σερέλης παίρνει πολλά από τους παίκτες του (σε αντίθεση με τους δικούς σου ξένους) άρα η όλη φάση δεν επιτρέπει εφυσηχασμό αν θες στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσεις την κατάκτηση ακόμα ενός νταμπλ.

Σε εκείνο το παιχνίδι ίσως παρακολουθήσαμε το χειρότερο δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού σε όλη του την ιστορία, το κλάμπ δέχθηκε 61 πόντους σε 20 λεπτά. Το γράφουμε και δεν το πιστεύουμε, 61 πόντους από το Λαύριο, ούτε από την Μπαρτσελόνα, ούτε από τη Ρεάλ, ούτε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αντίπαλο η μεγαλύτερη επιτυχία του είναι η συνέπεια που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι ανάδειξης παικτών (Κέβιν Πάντερ, Στίβεν Γκρέι, Ουσμάν Κρουμπάλι, ΜαΚένζι Μουρ, Κάιλ Άλμαν , Μαλίκ Ντάιμ. Βασίλης Μουράτος).

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News