Ψηφίστε τον προπονητή της χρονιάς για το 2019 (Poll)

To tweet του Πιτίνο μετά το πρωτάθλημα και το «ντου» των οπαδών (pic)

Σε δύσκολα χρόνια ο Παναθηναϊκός μπορεί να αισθάνεται τυχερός που διαθέτει εξαιρετικούς προπονητές σε όλα τα σπορ.

Το «άλφα» και το «ωμέγα» σε κάθε άθλημα είναι ο προπονητής. Χωρίς προπονητή… δεν γίνεται. Η συνταγή της επιτυχίας πρέπει να γραφτεί από κάποιον «αρχιτέκτονα». Ευτυχώς, ο Παναθηναϊκός διαθέτει τους καλύτερους της αγοράς.

Αν και είναι άδικο… όλοι οι προπονητές του συλλόγου θα κληθούν να συναγωνιστούν τον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Θα υπάρξει η ανατροπή μεγατόνων στο poll του newspao.gr;

1. Ρικ Πιτίνο (Μπάσκετ ανδρών): Ήρθε σαν… από μηχανής Θεός τα Χριστούγεννα του 2018, όταν ο Τσάβι Πασκουάλ είχε χάσει την επαφή του με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Τα έργα του ήταν θαυμαστά στη συνέχεια. Από αποκλεισμένος στην Ευρωλίγκα… κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ. Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον ΠΑΟΚ και το Πρωτάθλημα Ελλάδος κόντρα στον Προμηθέα.

Το πεπρωμένο του είναι ο Παναθηναϊκός. Γύρισε τον Νοέμβριο πίσω στο «τριφύλλι» στη θέση του Αργύρη Πεδουλάκη και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Οι «πράσινοι» παίζουν το μπάσκετ που ζητά ο κόσμος τους. Όλα δείχνουν πως ο Πιτίνο έχει βάλει ως στόχο την προσθήκη ενός ευρωπαϊκού στην απέραντη… τροπαιοθήκη του.

2. Γιώργος Δώνης (Ποδόσφαιρο ανδρών): Για πολλούς αποτελεί τον καλύτερο Έλληνα προπονητή. Είναι μάγκας Παναθηναϊκός κι ωραίος. Από τον παίκτη «κόσμημα» της δεκαετίας του 90 με την περίφημη κούρσα στα ημιτελικά του Champions League με τον Άγιαξ… σε έναν προπονητή «κόσμημα» και… παιδαγωγό απέναντι στους νεαρής ηλικίας παίκτες του Παναθηναϊκού.

Η δουλειά του θα κριθεί – ίσως – σε μεγάλο βαθμό στο τρίτο έτος της θητείας του στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό, διότι ο Δώνης δεν είχε ποτέ στα χέρια του την άνεση να κάνει τις κινήσεις που θα ήθελε. Πάντως, το «τριφύλλι» έχει ζήσει καλές στιγμές με τον Δώνη στον πάγκο. Όπως το 3-2 επί της ΑΕΚ, ή το 1-2 (2-2 στη φαντασία τους) επί του ΠΑΟΚ, ή το παρολίγον «διπλό» στο Καραϊσκάκη με εκείνο το γκολ του Κάτσε (1-1).

3. Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Βόλεϊ ανδρών): Ο καλύτερος Έλληνας προπονητής στο βόλεϊ. Ο κόουτς Ανδρεόπουλος ήταν «εκεί» στα δύσκολα και η «τύχη» του χαμογέλασε (κάτι που περιμένει και ο Δώνης). Με τη στήριξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο πράσινος τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό τμήμα, το οποίο βγάζει… μάτι ότι θα χτυπήσει τίτλο στο κοντινό μέλλον.

4. Ελένη Καπογιάννη (Μπάσκετ γυναικών): Η καλύτερη κατά γενική ομολογία. Και γι’αυτό αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό μετά από χρόνια θητείας στους ερυθρόλευκους. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν άντεξε τη διαιτητική… αδικία και προχώρησε σε μια κίνηση «ματ» φέρνοντας πίσω την Καπογιάννη στην πράσινη πλευρά. Δεν μπορούμε να την κρίνουμε από τα πεπραγμένα της, ωστόσο, βάσει του ρεπορτάζ ετοιμάζει στο μέλλον μερικές «βόμβες» που θα αφήσουν έκπληκτους τους φίλους του Παναθηναϊκού.

5. Σωτήρης Συλαϊδόπουλος (Ποδόσφαιρο K19): Δεν έχει τραβήξει πάνω του και τόσο τα βλέμματα, ωστόσο, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος είναι ένας εκ των υπεύθυνων για την εξέλιξη των ταλέντων του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Εάν οι ακαδημίες δεν αποτελούσαν το βασικό τροφοδότη της ομάδας ανδρών του «τριφυλλιού», ο Συλαϊδόπουλος πιθανότατα να είχε φέρει τίτλους στις διοργανώσεις των νέων.

6. Κυριάκος Καμπερίδης (Βόλεϊ γυναικών): «Τρένο» πάνε τα κορίτσια του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ γυναικών υπό τις οδηγίες του Κυριάκου Καμπερίδη. Βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Ολυμπιακό και τον ΑΟ Θήρας. Μέσα από το πράσινο ρόστερ «λάμπουν» τα φίνα κορίτσια, η Ρόγκα και η Οικονομίδου και σαφέστατα μέρος της επιτυχίας ανήκει στον πράσινο τεχνικό. Το τμήμα του γυναικείου βόλεϊ είναι πολλά υποσχόμενο για το 2020.

Προπονητής της χρονιάς

Ρικ Πιτίνο
Γιώργος Δώνης
Δημήτρης Ανδρεόπουλος
Ελένη Καπογιάννη
Σωτήρης Συλαϊδόπουλος
Κυριάκος Καμπερίδης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News