Προπονητής της χρονιάς στην Euroleague o Iτούδης!

Τινάζει τη μπάνκα για Ιτούδη

Κορυφαίος προπονητής για τη σεζόν 2015/2016 στην Εuroleague αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, όπως ανακοινώθηκε. Δεύτερος Έλληνας που το πετυχαίνει μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας.

Σπουδαία διάκριση για τον Έλληνα κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που αποτελεί απόρροια της εξαιρετικής σεζόν που πραγματοποίησε η ομάδα του επιστρέφοντας στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2008. Συνολικά, πάντως, πρόκειται για μεγάλη διάκριση για το ελληνικό μπάσκετ πως δύο κόουτς βρίσκονται στην κορυφή της Euroleague.

[ads2]

Στη δεύτερη σεζόν του στη Μόσχα, ο Δημήτρης Ιτούδης κατέκτησε τα πάντα και το έργο του αναγνωρίστηκε με την κατάκτηση του βραβείου «Alexander Gomelsky». Μάλιστα, και ο δεύτερος της λίστας ήταν Έλληνας και συγκεκριμένα ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Πίσως από τους δύο Έλληνες προπονητές βρέθηκαν οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Ο Ιτούδης έγινε έτσι ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που κατακτά το βραβείο, μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα που τα είχε καταφέρει ως προπονητής του Ολυμπιακού τη σεζόν 2012/2013.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News