Προπονητή έχει, ρόστερ...;

Φοβούνται νέους... Μπεργκ Ουζουνίδης και Λυμπερόπουλος

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει δείξει πως μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην “επόμενη μέρα”, ωστόσο μία ομάδα δεν αποτελείται μόνο από προπονητή. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

Μία ομάδα αποτελείται και από παίκτες. Και όπως είπαμε τις προάλλες, η βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ έβγαλε ένα χρήσιμο συμπέρασμα για την ομάδα. Σχετικά με το ποιοι μπορούν και ποιοι όχι από τους “αναπληρωματικούς”.

Η “πρώτη” ενδεκάδα της ομάδας είναι αρκετά καλή, με παίκτες αξιόλογους που μπορούν να ξεχωρίσουν. Το θέμα είναι ότι στην επόμενη σεζόν, αν δεν υπάρχουν και αξιόπιστες αλλαγές στον πάγκο, τότε θα κινδυνεύει να “καεί” η σεζόν.

Ειδικότερα στην περίπτωση που δεν υπάρξουν “τρανταχτές” αποχωρήσεις. Θα πρέπει να μην ξεχάσουμε πως υπάρχουν αρκετοί παίκτες με βαρύ ιστορικό τραυματισμών. Αναλυτικά: Οι Μολέδο, Κουρμπέλης, Χουλτ, Λέτο βγάζουν μυϊκά προβλήματα. Ο Μπεργκ έχει αδύναμο οργανισμό στις ιώσεις και κάθε χρονιά (μέχρι τώρα) έχασε 2-3 εβδομάδες αγώνων λόγω ιώσεων κ.ο.κ.. Άρα, θα πρέπει να αποτελέσει πρώτο μέλημα της διοίκησης να εφοδιάσει την ομάδα με το κατάλληλο μπάτζετ, έτσι ώστε να αποκτηθούν αξιόλογοι παίκτες.

Προσοχή! Η απόκτηση αξιόλογων παικτών δεν ισούται με το ξόδεμα πολλών χρημάτων! Ο Χουλτ αμείβεται με κάτω από 300.00 ευρώ, ο Κουλιμπαλί με κοντά 200.000, ο Οδ. Βλαχοδήμος με λίγο κάτω από 200.000, ο Κουρμπέλης με 180.000, ακόμη και ο Μολέδο αυτή τη στιγμή παίρνει 360.000 ευρώ. Βλέπετε, λοιπόν, πως αν υπάρχει πλάνο και αξιόλογο scouting, τότε μπορούν να έρθουν παίκτες που θα βοηθήσουν χωρίς να ξοδευτούν μεγάλα ποσά.

Ειδικότερα για παίκτες που θα προοριστούν ως βασικοί, αξίζουν και μικρές υπερβάσεις προκειμένου να βρεθούν έτοιμοι παικταράδες οι οποίοι απλά ψάχνουν να ξαναβάλουν την καριέρα τους στον “ίσιο δρόμο”. Ο Μπεργκ, για παράδειγμα, ήταν ανέκαθεν παικταράς. Ο μόνος φόβος για να μην “βγει” σαν μεταγραφή ήταν η “διαλυμένη” ψυχολογία του Σουηδού φορ. Αν ο Παναθηναϊκός μπορέσει να βρει και άλλους “Μπεργκ” για τις βασικές του θέσεις, σε συνδυασμό με ποιοτικές προσθήκες για τον πάγκο, τότε θα μπορεί με αξιώσεις να διεκδικήσει κάτι παραπάνω την επόμενη σεζόν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News