Προλαβαίνει το ευρωπαϊκό τρένο;

Προλαβαίνει το ευρωπαϊκό τρένο;

Ο Μαουρίσιο δήλωσε πρόσφατα ότι ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει περίπτωση να μην βελτιωθεί, το ζήτημα είναι αυτό να συμβεί όσα υπάρχει ακόμα στον ορίζοντά του η τετράδα, έτσι όπως πάμε το κλαμπ βλέπει μονάχα τα…πλέι άουτ.

Έχει ελπίδες να προλάβει ο σύλλογος το ευρωπαϊκό τρένο; Φυσικά αλλά θα πρέπει ν’ αλλάξουν πολλά σε σχέση με τα πρώτα ματς. Πρώτον, πρέπει να βρει το κουράγιο να πρεσάρει τους μέσους των αντιπάλων -πράγμα που στις πρώτες στροφές δεν έκανε.

Δεύτερον, πρέπει να επιτεθεί, δηλαδή να κρατήσει την μπάλα και να την τσουλήσει και σωστά -ως τώρα δεν το κάνει σχεδόν ποτέ. Τρίτον, πρέπει να μη δέχεται γκολ σε κάθε κατεβασιά αντιπάλου: παρατηρούμε την άμυνά του να πελαγοδρομεί και σε κάποιες περιπτώσεις οι εμφανίσεις του Σωκράτη Διούδη να θεωρούνται καταλυτικές.

Στην Κρήτη δέχτηκες δύο τέρματα, χωρίς τον πορτιέρο σου σε καλή μέρα το κοντέρ θα είχε γράψει …τεσσάρα, με τον Γιώργο Σίμο να αντιμετωπίζει απουσίες έξι (!) βασικών. Όλα αυτά είναι δύσκολο να γίνουν γρήγορα, πλην όμως μοιάζει σχεδόν αδύνατο ο Παναθηναϊκός να παίξει χειρότερα στη συνέχεια, η ελπίδα που εκφράζει ο Βραζιλιάνος είναι αποτέλεσμα μιας σχεδόν βέβαιης αγωνιστικής βελτίωσης. Το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο: η ομάδα πρέπει να πείσει τον εαυτό και τους οπαδούς ότι φέτος μπορεί κάτι παραπάνω.

Αυτό δεν γίνεται με λόγια και θεωρίες, αλλά με αποτελέσματα: τίποτα δεν είναι χρησιμότερο στην αρχή της χρονιάς από ένα σερί νικών, αφού αυτές δεν ήρθαν έδεσες μόνος τη θηλιά γύρω από το λαιμό σου, τώρα τρέχεις και δεν φτάνεις.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News