Ένας Μπεργκ φέρνει την πρόκριση!

Ένας Μπεργκ φέρνει την πρόκριση!

Με το …ενάμιση πόδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι ο Παναθηναϊκός μετά την άνετη – όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι – νίκη του επί της Μπρόντμπι και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Μάρκους Μπεργκ.

Ο Σουηδός στράικερ ήταν σε άλλο ένα παιχνίδι …ασταμάτητος και στις κρίσιμες στιγμές βρήκε τις επιθετικές λύσεις που έψαχνε – αρκετά ανορθόδοξα – ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι.

[ads2]

Οι Πράσινοι μπήκαν “μουδιασμένα” στο ματς και μάλλον αιφνιδιάστηκαν από τη δυναμική εκκίνηση των Δανών. Οι παίκτες της Μπρόντμπι πίεσαν ψηλά το Τριφύλλι, έκλεισαν τους κενούς χώρους και στα πρώτα 20-25 λεπτά κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους στην αναμέτρηση. Τα πράγματα έγιναν πιο απλά για την ομάδα του Στραματσόνι μετά την αποβολή του Κρόνε. Οι Πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή, όσο κυλούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έχαναν μέτρα στο γήπεδο και ο Μπεργκ βρήκε την απάντηση στο …δανέζικο γρίφο στο κατάλληλο σημείο του αγώνα (45′).

Από εκεί και πέρα, η κατάσταση έγινε πιο απλή για το Τριφύλλι, αφού ήρθε το γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και η δεύτερη αποβολή για παίκτη της Μπρόντμπι. Η υπόθεση – νίκη “κλείδωσε” αρκετά γρήγορα για τους Πράσινους, όμως η ομάδα του Στραματσόνι έδειξε να …”κάθεται” για ένα εικοσάλεπτο στο 2-0, μέχρι να βρει – για δεύτερη φορά – ο Μπεργκ το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Πλέον ο Παναθηναϊκός κρατάει σφικτά στην αγκαλιά του το εισιτήριο της πρόκρισης και μόνο με ένα ποδοσφαιρικό …θαύμα θα χαθεί η ευρωπαϊκή επιστροφή του Τριφυλλιού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Κορυφαίος των Πράσινων ο – μαχητικός και αποτελεσματικός – Μάρκους Μπεργκ, σπουδαίο παιχνίδι από τους Χουλτ και Ζέκα, αλάνθαστος ο Μολέντο στην άμυνα και ο Στιλ κάτω από τα γκολποστ, αισθητά βελτιωμένος ο Ιβανόφ, σταθερός ο Κουτρουμπής στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ο Μέστο έκανε “αθόρυβη” δουλειά, ο Λεντέσμα δεν ήταν στα …καλύτερα του, ο Γουακάσο “χάθηκε” στο παιχνίδι, αλλά πρόλαβε να βγάλει μια “μαγική” πάσα, ενώ ο Ιμπάρμπο ήταν ανούσιος και φλύαρος. Ο Λέτο έδωσε μπόλικη ενέργεια στην ομάδα του στα λεπτά που συμμετείχε, ο Βιγιαφάνιες μπήκε με όρεξη, αλλά τα …χάλασε στην τελική του προσπάθεια, ενώ ολιγόλεπτη ήταν η παρουσία του νεοαποκτηθέντος Ρινάλντι.

Πηγή: Novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News