Η Πρόκριση Είναι Αυτοσκοπός Παναθηναϊκε!

Δεν θα βαρεθούμε να γράφουμε πως για τον Παναθηναϊκό είναι υποχρέωση η πρόκριση στους ομίλους, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται να φύγει το «πρέπει» πάνω από το… κεφάλι του.

Είναι δεδομένο, ειδικότερα μετά τα όσα είδαμε στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο, πως η διαφορά ποιότητας του Παναθηναϊκού με την ΑΪΚ Στοκχόλμης είναι χαώδης.

Το «τριφύλλι» δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά με την ομάδα του Νόρλινγκ κι αν κάτι μπορούμε να… πιστώσουμε, όχι πως μας ενδιαφέρει αλλά να είμαστε σωστοί, στον τεχνικό των Σουηδών είναι πως γνωρίζει ότι δεν έχει τρόπους να απειλήσει τους «πράσινους» και προτίμησε το… δοκιμασμένο «ταμπούρι».

Αυτό που επιστρατεύουν όλοι οι αδύναμοι όταν αντιμετωπίζουν έναν αντίπαλο εμφανώς καλύτερο, πιο ποιοτικό και δυνατό από αυτούς.

AdTech AdΤο θέμα μας, όμως, δεν είναι τι θα κάνει η ομάδα από τη Σουηδία και πως θα παίξει, αλλά το τι κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο Στραματσόνι σοφά δεν ρίσκαρε με το… καλημέρα στη Λεωφόρο, ορθά διαφύλαξε το «μηδέν» κι έψαξε με υπομονή το κατάλληλο σχήμα που θα έφερνε και το γκολ για να μεγαλώσει η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Το ζήτημα τώρα για τον Παναθηναϊκό είναι να πάει στη Σουηδία και να τελειώσει τη δουλειά, χωρίς να βάλει τον εαυτό του στη διαδικασία να το… σκεφτεί δυο και τρεις φορές και πρωτίστως χωρίς να υποβληθεί σε μια διαδικασία… άγχους από τυχόν απροσεξία ή απερισκεψία στη διάρκεια του ματς στην «Tele 2 Arena».

Εξαρχής, άλλωστε, το αντάμωμα με την ομάδα από τη Σόλνα ήταν από αυτά που ως καλύτερη ομάδα δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα αλλά αντίθετα έχεις πάρα πολλά να χάσεις.

Δεν θα βαρεθούμε να γράφουμε πως για τον Παναθηναϊκό είναι υποχρέωση η πρόκριση στους ομίλους. Το «πρέπει» το έχει το «τριφύλλι» και πρέπει να πάει εκεί και να «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες τη δουλειά. Το να μην είναι η ομάδα συγκεντρωμένη και να υπάρξει πρόβλημα στη ροή του ματς, απαγορεύεται.

Αυτό που βγαίνει μέσα από την ομάδα, είτε με δηλώσεις είτε στην καθημερινότητά της, είναι πως όλοι το γνωρίζουν αυτό και είναι αποφασισμένοι. Απομένει να το δείξουν στο χορτάρι, να διώξουν νωρίς-νωρίς το «πρέπει» και να κοιτάξουν με ακόμα καλύτερη ψυχολογία τον επόμενο αντίπαλο που θα έχει… την τύχη της ΑΪΚ!

πηγή: leoforos.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News