Η πρόκριση αυτή έχει την σφραγίδα του!

Ουζουνίδης

[ads]

Ο Παναθηναϊκός που με την πρόκριση του στο Κύπελλο έσωσε την χρονιά του και ο Μαρίνος Ουζουνίδης που φαίνεται έτοιμος να αλλάξει όσους δεν έχουν την κατάλληλη νοοτροπία. Γράφει ο Γιάννης Σαπουντζάκης.

[ads2]

Μία νίκη και μία πρόκριση που φέρνει την σφραγίδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ας μην γελιόμαστε, ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι θα είχε φύγει από το γήπεδο με μία ήττα που θα αποτελούσε μία από τις πιο ντροπιαστικές, αν όχι την πιο ντροπιαστική, στιγμή της ιστορίας του. Παρ’ όλα αυτά, το τριφύλλι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και με την καθοριστική συμβολή του προπονητή του κατάφερε να επιστρέψει από την κόλαση.

Ακόμα, όμως και στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να πανηγυρίσει μία ανάλογη επιτυχία με τον Ιταλό τεχνικό, τότε σίγουρα η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Ριζούπολης θα ήταν τελείως διαφορετική από αυτήν με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αντί για χαρές και πανηγύρια έγινε μία συνέντευξη Τύπου από πλευράς του προπονητή στην οποία είπε όσα κάθε απλός φίλαθλος της ομάδας σκεφτόταν. Ότι δηλαδή πρέπει να υπάρξει προβληματισμός για την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και τα λάθη που έγιναν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξέρει πολύ καλά το βάρος της φανέλας του συλλόγου και το τι θα πρέπει να σημαίνει η ήττα. Έχει παίξει ποδόσφαιρο και έχει ζήσει μεγάλες στιγμές με το τριφύλλι και σιγά σιγά πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα καταφέρει να περάσει την φιλοσοφία του και στους ποδοσφαιριστές του.

Με την νίκη αυτή η ομάδα κατάφερε να κερδίσει χρόνο και ηρεμία. Έχει ειπωθεί τόσες φορές και είναι πέρα για πέρα αληθινό. Πρέπει να περάσει αρκετός καιρός και να γίνει πολλή δουλειά προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που έχουν γίνει, όμως σίγουρα η νίκη και η πρόκριση επί του Απόλλωνα θα ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών και θα συσπειρώσει τον κόσμο που έδειξε για μία ακόμα φορά στο ματς της Πέμπτης να βρίσκεται στα όριά του.

Γράφοντας εδώ μετά το παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο, είχα αναφερθεί στον Μάρκους Μπεργκ λέγοντας πως το θηρίο θα ξυπνήσει. Τελικά, ο Σουηδός φρόντισε να με επιβεβαιώσει μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα. Πραγματοποιώντας μία απίστευτη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο όταν και μπήκε αλλαγή κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του. Το αν απέναντί του είχε μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας έχει πολύ μικρή σημασία. Είχε φανεί από το δεύτερο μέρος του αγώνα στο Περιστέρι πως πατούσε καλύτερα, και σήμερα είχε την ανάλογη συνέχεια.

Κλείνοντας, ο ΟΦΗ αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για αυτό που έκανε σήμερα. Η νίκη επί του Ηρακλή αποτελεί ένα σημαντικό παράσημο όχι μόνο για την κρητική ομάδα αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο που νοσεί, καταστάσεις σαν την σημερινή, που επιτρέπουν στον φίλαθλο να απολαύσει την μαγεία του αθλήματος, αποτελούν φωτεινές εξαιρέσεις.

ΥΓ. Ο αγώνας στη Λάρισα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός. Έχοντας εντός Ελλάδας ο Παναθηναϊκός πετύχει το 4/4 με τον Ουζουνίδη, θα έχει κάθε λόγο να κοιτάει την νέα χρονιά με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News