Η προϊστορία δείχνει Παναθηναϊκό

Η προϊστορία δείχνει Παναθηναϊκό

Με την έναρξη του Αθηναϊκού ντέρμπι να πλησιάζει, ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζει την πίεση που υπάρχει πάνω του για ένα καλό αποτέλεσμα. Γράφει ο Χρήστος Καλαμάρας

Στο προηγούμενο πέρασμα του από την Ένωση(2010-2011), ο Ισπανός είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τους πράσινους 6 φορές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και play offs. Από αυτές τις αναμετρήσεις η ομάδα του επικράτησε 2 φορές, σε 3 αγώνες αποχώρησε από το γήπεδο ηττημένος ενώ μόλις μια φορά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Ρίχνοντας μια ματιά σε αυτές τις αναμετρήσεις βλέπουμε ότι η άμυνα της ΑΕΚ δυσκολεύεται πολύ να διατηρηθεί ανέπαφη, κρατώντας μόλις μια φορά το μηδέν. Στην κακή αμυντική λειτουργία των κιτρινόμαυρων έρχεται να προστεθεί και ο συνολικός αριθμός τερμάτων που έχει δεχθεί (10 σε 6 αγώνες), έχοντας δηλαδή 1,66 γκολ κατά ανά μ.ο.

Αυτά τα στοιχεία είναι χαρακτηριστικά για το επιθετικό ποδόσφαιρο που προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του ο Ισπανός, καθώς και γιατί αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο σε έναν μεγάλο αγώνα.  Ωστόσο παρά την δυσλειτουργία της άμυνας, η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ ήταν ικανοποιητική (μ.ο τερμάτων  1,16)

Μπορεί πριν την έναρξη της αναμέτρησης από τα στοιχεία της προϊστορίας ο Χιμένεθ να χάνει στο” νήμα”, παρόλα αυτά μικρή σημασία έχει. Ο 53χρονος τεχνικός είχε δείξει στο πρώτο πέρασμα του από την ΑΕΚ ακριβώς ότι και στο δεύτερο. Μια εκρηκτική ομάδα, η οποία μπορεί να καταφέρει το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Από τα μεγάλα αποτελέσματα στο το πρώτο πέρασμα του (4-0 κόντρα στον Άρη, 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό), στις ντροπιαστικές ήττες (6-0 από τον Ολυμπιακό, 3-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ και 0-4 με τον Ολ. Βόλου).

Δεδομένης τη αγωνιστικής κατάστασης των δύο ομάδων πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, η σημερινή αναμέτρηση του ΟΑΚΑ αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπη, χωρίς να υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα κόντρα στην ΑΕΚ του Χιμένεθ:

 

Πρωτάθλημα

ΑΕΚ-ΠΑΟ  1-0

ΠΑΟ-ΑΕΚ  3-1

Κύπελλο

ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-2

ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-3

Play off

ΠΑΟ-ΑΕΚ  1-1

ΑΕΚ-ΠΑΟ  0-2

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News