Πρίγιοβιτς: «Ο ΠΑΟΚ θα νικήσει τον Παναθηναϊκό 1-0»

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Πρίγιοβιτς!

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη  στο SDNA.

Αναλυτικά είπε:

– Όποτε είχες αντίπαλο τον Παναθηναϊκό σκόραρες. Πέντε γκολ σε τέσσερα ματς. Σου ταίριαζαν τελικά οι «πράσινοι»…

«Πράγματι είχα ένα πολύ καλό σερί γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, τόσο στην Τούμπα, όσο και εκτός έδρας. Είχαμε φτιάξει ένα σύνολο που κυριαρχούσε σε εκείνες τις σεζόν. Η ομάδα είχε σωστό πλάνο και όποτε η μπάλα έφτανε στην μεγάλη περιοχή όπου βρισκόμουν, ήξερα τι πρέπει να κάνω. Δούλευε πολύ σωστά όλο αυτό. Πάντα μου άρεσε να παίζω κόντρα στον Παναθηναϊκό, γιατί όπως όλα τα ντέρμπι στο ελληνικό
πρωτάθλημα, έτσι και αυτό είχαν καυτή ατμόσφαιρα και πολλά έντονα συναισθήματα.

Πέρασα υπέροχες στιγμές σε αυτά τα δύο χρόνια σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα. Νομίζω πως σε εκείνη την περίοδο κερδίσαμε τα πιο πολλά παιχνίδια που δώσαμε».

– Ποιο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό θυμάσαι περισσότερο;

«Θυμάμαι πως έπαθα κάταγμα αριστερής κλείδας στον ώμο μου και έπρεπε να εγχειριστώ. Οι γιατροί έλεγαν πως θα μείνω εκτός δράσης για οχτώ εβδομάδες, αλλά κατάφερα μετά από 12-13 μέρες να επιστρέψω στις προπονήσεις. Έτσι, με το που συμπληρώθηκαν τρεις εβδομάδες ήμουν στον πάγκο,στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό όπου χάσαμε 2-0. Μια εβδομάδα αργότερα έγινε η ρεβάνς στην Τούμπα. Εκεί επικρατήσαμε με 4-0 σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας. Θυμάμαι παραμονές του αγώνα, πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ ήρθαν στην προπόνηση για να μας εμψυχώσουν. Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι από πλευράς ΠΑΟΚ σε μια
κατάμεστη Τούμπα. Ανατρέψαμε το 2-0 του πρώτου αγώνα με εντυπωσιακό τρόπο και προκριθήκαμε στον τελικό κατακτώντας το πρώτο Κύπελλο μετά από 14 χρόνια.
Μάλιστα σκόραρα το τελευταίο γκολ. Είναι το ματς που θυμάμαι περισσότερο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ασφαλώς υπάρχει και ένα εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος όπου νικήσαμε με 3-0 και σκόραρα δύο γκολ. Πάντα είναι ωραίο να σημειώνεις γκολ σε ντέρμπι, ειδικά εκτός έδρας».

– Τι πρόβλεψη κάνεις για το ντέρμπι της Κυριακής;

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους και πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στη χώρα. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός στην τρέχουσα σεζόν διαθέτει καλή ομάδα με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, ικανό προπονητή και μέχρι στιγμής έχει φέρει θετικά αποτελέσματα. Σίγουρα πρόκειται για ένα δύσκολο ματς, αλλά η πρόβλεψη
μου είναι πως ο ΠΑΟΚ θα επικρατήσει με 1-0. Πιστεύω πως ο Βιεϊρίνια ή ο Κούρτιτς θα
σκοράρουν».

– Τι σου έχει μείνει από τα ελληνικά ντέρμπι;

«Τα ελληνικά ντέρμπι είναι αξέχαστα. Τι να πρωτοθυμηθώ, την ένταση που υπάρχει, τους οπαδούς,την ατμόσφαιρα. Είναι κάτι που κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να ζει σε κάθε αγώνα. Δεν μπορούν να αντέξουν όλοι αυτή την πίεση, όμως κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνονται από ποδοσφαιριστές…θρύλοι Όλα αυτά τα μεγάλα ντέρμπι στην Ελλάδα, είναι από τα καλύτερα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

– Ήσουν από τους ποδοσφαιριστές που προσαρμόστηκαν άμεσα στη Θεσσαλονίκη δίνοντας λύσεις στο σκοράρισμα σχεδόν από την πρώτη μέρα.

«Έπαιξα σε πολλές ομάδες, ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στην προσαρμογή μου επειδή μιλώ αρκετές γλώσσες. Έζησα σε διαφορετικές περιοχές με διαφορετικές κουλτούρες. Το μόνο ερώτημα ήταν πόσο χρόνο θα χρειαστεί να προσαρμοστεί η ομάδα πάνω μου. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Στον ΠΑΟΚ από την πρώτη μέρα, όλα ήταν τέλεια. Ανησυχούσα σε καθημερινή βάση πως θα είναι τα πράγματα, όμως κατάφερα και βρήκα μια ισορροπία και αποζημίωσα την ομάδα σκοράροντας πολλά γκολ. Ακόμα και σε μέτριες βραδιές της ομάδας, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και το ματς ήταν άσχημο νικούσαμε πολλές φορές με 1-0. Εγώ ήμουν εκείνος που σκόραρα κάνοντας μια-δυο ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι. Αυτό που μετρούσε ήταν οι τρεις βαθμοί. Θεωρώ πως όλα κύλησαν άψογα στον ΠΑΟΚ, διότι ο βασικός κορμός της ομάδας είχε ίδια νοοτροπία με μένα. Είμαστε «winners», διψούσαμε για επιτυχίες και θέλαμε τη νίκη σε κάθε ματς. Οι προσδοκίες των οπαδών ήταν ίδιες. Όλοι λοιπόν μοιραζόμασταν ένα κοινό όραμα για τον σύλλογο.Γι’αυτό τα καταφέραμε και προσαρμόστηκα από την πρώτη μέρα».

– Ο ΠΑΟΚ από την ημέρα που αποχώρησες δυσκολεύεται να βρει έναν φορ που να σκοράρει με την δική σου συνέπεια. Εσύ από το ξεκίνημα της παρουσίας σου στην ομάδα έδειξες τις άγριες διαθέσεις σου…

«Από τότε που έφυγα, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να βρει έναν στράικερ που θα σκοράρει από 15 γκολ και πάνω στη σεζόν. Δεν μιλάω για 20-30 γκολ, αλλά για 15. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι βαριά. Διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία στο ποδόσφαιρο που παίζουν ρόλο. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι όταν κάτι δεν δουλεύει, ακόμα και εκτός αγωνιστικών χώρων. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως εάν φέρεις έναν παίκτη που βάζει σε άλλη ομάδα 100 γκολ, ότι θα κάνει το ίδιο και με σένα.
Μπορεί να πετύχει πέντε γκολ στη νέα του ομάδα, εάν δυσκολεύεται να προσαρμοστεί ή να ακολουθήσει τον ρυθμό της ομάδας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες γι'αυτό που έχουν να κάνουν από την κουλτούρα της χώρας, μέχρι τον καιρό. Μπορώ να καταλάβω πως είναι δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης και να επαναλάβει όσα έκανα εγώ. Ίσως όμως στο μέλλον συμβεί αυτό, ή ακόμα και με τους παίκτες που έχει τώρα στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ να βρουν δίχτυα».

– Θυμάσαι κάποια χαρακτηριστική κουβέντα σου με τον κ. Σαββίδη μετά από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

«Είχα πολλές κουβέντες με τον κ. Σαββίδη. Όποτε βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και είχε χρόνο πάντα τα λέγαμε. Σε ότι αφορά τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν θυμάμαι να είχαμε κάποια ξεχωριστή συνομιλία. Σε αυτά τα ματς περίμενε να νικήσουμε. Επένδυσε πολλά χρήματα, έδινε πολύ υψηλούς μισθούς, δαπανούσε μεγάλα ποσά για μεταγραφές και οι απαιτήσεις του ήταν μεγάλες. Είχε δίκιο που είχε υψηλές προσδοκίες γιατί επρόκειτο για τα χρήματα του.  Από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμουν πλήρως το “μεγάλο αφεντικό” γιατί ήθελε έναν στρατιώτη, έναν πολεμιστή killer στον αγωνιστικό χώρο και αυτό αντιπροσώπευα για εκείνον. Πάλευα πάντα στον αγωνιστικό χώρο για τον ίδιο, την ομάδα και τους οπαδούς μαζί με τους συμπαίκτες του. Δεν χρειαζόμουν εγκώμια για να κάνω αυτό που έπρεπε στο γήπεδο.  Αποζημιώθηκα σε μεγάλο βαθμό για αυτά που έπρεπε να κάνω και απόλαυσα την παρουσία μου στην
ομάδα. Εάν ποτέ έχω ξανά την ευκαιρία θα πράξω το ίδιο. Ξέρω πολύ καλά λοιπόν τι περιμένει ο κ. Σαββίδης και δεν χρειάζονται πολλά λόγια».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News