Πράσινος και επίσημα ο Μαμούτε, οι πρώτες του δηλώσεις

Πράσινος και επίσημα ο Μαμούτε, οι πρώτες του δηλώσεις

Στα πράσινα είναι πλέον και τυπικά ο Γιούρι Μαμούτε. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό ως δανεικός από την Γκρέμιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Γκρέμιο για τον δανεισμό του Βραζιλιάνου επιθετικού
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την Γκρέμιο, για τον δανεισμό του Γιούρι Σόουζα Αλμέιδα.

[ads2]

Ο γεννημένος στις 7 Μαΐου 1995 επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του στη βραζιλιάνικη ομάδα το 2011, έχοντας 24 συμμετοχές και τρία τέρματα, ενώ το 2014 δόθηκε δανεικός στη Μποταφόγκο, με τη φανέλα της οποίας έκανε 17 εμφανίσεις.

Ο Μαμούτε, όπως είναι το προσωνύμιο του, είναι διεθνής με την Κ20 της Βραζιλίας, μετρώντας 12 ματς και τρία γκολ με τη «σελεσάο».

Τις πρώτες του δηλώσεις, όντας πλέον ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, έκανε ο Γιούρι Σόουζα Αλμέιδα, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να μιλάει για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον Ζέκα και τον… Τζιμπρίλ Σισέ, να χαρακτηρίζει τους οπαδούς του «τριφυλλιού» κομβικούς για την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα και να χαρακτηρίζει «όνειρο ζωής» τον… ξενιτεμό του!

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» στην πρόταση του Παναθηναϊκού; Ποια στοιχεία μέτρησαν έναντι πιθανώς άλλων προτάσεων από ομάδες της χώρας σου;
«Κοίταξα στο διαδίκτυο και έμαθα την ιστορία της ομάδας, ότι πρόκειται για ένα σημαντικό Σύλλογο, με μεγάλη παράδοση και πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο σας. Ένας άλλος λόγος ήταν και ότι μου έκαναν μεγάλη εντύπωση οι οπαδοί! Στα βίντεο που είδα, παρατήρησα ότι είναι πολύ “θερμοί” και με “κέρδισαν”… Γνωρίζω και τον Ζέκα, επίσης πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ ωραίο μέρος να ζήσεις, με καλό φαγητό και καιρό ίδιο με την Βραζιλία. Άρα είχε όλο το “πακέτο” η πρόταση».

Θα κληθείς να παίξεις για πρώτη φορά στην καριέρα σου εκτός Βραζιλίας. Πως αντιμετωπίζει αυτή την προοπτική ένας άνθρωπος που δεν έχει καν συμπληρώσει τα 21 χρόνια ζωής;
«Είναι ένα όνειρο μου που θα γίνει πραγματικότητα, το να παίξω στην Ευρώπη! Από όταν ήμουν παιδί ήθελα να παίξω μακριά από την χώρα μου. Κοίταζα στην τηλεόραση τα μεγάλα παιχνίδια και ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου κι εγώ. Να, λοιπόν, που ήρθε η ώρα…».

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου ποδοσφαιρικά; Τι να περιμένει από εσένα ο κόσμος του Παναθηναϊκού;
«Θα έλεγα ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ένας παίκτης με τον οποίο βρίσκω πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά. Είμαι γρήγορος, δυνατός, μου αρέσει να σκοράρω και να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Συνήθως δίνω και την ψυχή μου στο γήπεδο και να είναι σίγουροι οι φίλαθλοί μας ότι αυτό θα κάνω και τώρα! Άλλωστε, είναι μέρος του χαρακτήρα μου».

Στην ομάδα που έρχεσαι, έχουν αγωνιστεί αρκετοί συμπατριώτες σου, μεταξύ άλλων και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τον οποίο συνυπήρξατε στην Γκρέμιο. Αισθάνεσαι κάποια επιπλέον πίεση, λόγω αυτού;
«Καταρχήν, ήμουν μαζί και με τον Γκάμπριελ, όμως δεν έχω μιλήσει πρόσφατα μαζί του. Ωστόσο και οι δυο πάντα μου έλεγαν ότι η εμπειρία τους στην ομάδα και την χώρα σας ήταν φοβερή! Έπαιξε, λοιπόν, σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου αυτό και μακάρι να μπορέσω να συνεχίσω την παράδοση που “έχτισαν” όλοι αυτοί οι σπουδαίοι Βραζιλιάνοι… Είμαι νέος, άλλωστε, έχω χρόνια μπροστά μου κι ελπίζω να έχω την επιρροή του Ζιλμπέρτο στον Παναθηναϊκό!».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News