Πράσινο ΟΑΚΑ: Στη Βουλή η διάταξη - Οι όροι, τα έσοδα, οι επενδύσεις

ΟΑΚΑ: Έγινε το καθοριστικό βήμα για την «πρασινοποίησή» του!

Για 49 χρόνια παραχωρείται στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το κλειστό γυμναστήριο καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου πολιτισμού που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός διατηρεί το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής εκμετάλλευσης λειτουργίας και χρήσης των παραχωρούμενο κτιρίων εγκαταστάσεων και υπαίθριο χώρο μαζί με το δικαίωμα μίσθωσης και παραχωρήσης τους σε τρίτους

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύεται, εντός των πρώτων 12 ετών, στην πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 3 εκατ. ευρώ είτε άμεσα είτε δια των μισθωτών στα παραχωρούμενα κτίρια εγκαταστάσεις και υπαίθριους χώρους.

Οι όροι της συμφωνίας:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής εκμετάλλευσης, λειτουργίας και χρήσης των παραχωρούμενων κτηρίων, εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων, μαζί με το δικαίωμα μίσθωσης σε τρίτους.

Το ΟΑΚΑ θα λάβει σε ετήσια βάση το 30% επί των καθαρών εσόδων που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των κτηρίων, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χωρών. Εξαιρούνται από τον όρο τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις.

Η «πράσινη» ΚΑΕ δεσμεύεται να προχωρήσει σε επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ εντός 12 μηνών για τα παραχωρούμενα κτήρια και όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία. Εδώ περιλάμβάνεται και οποιοδήποτε έργο αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης, ενώ η ΚΑΕ είναι υποχρεωμένη να συντηρεί τις εγκαταστάσεις και να προχωρά σε αποκατάσταση κάθε φθοράς ή ζημιάς.

Όσα εμπεριέχονται στη συμφωνία βρίσκονται και στην διάθεση της ΕΟΚ για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων (προπόνηση, αγώνες κτλ), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την φιλοξενία παγκόσμιων ή πανευρωπαικών αγώνων.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στην διάταξη κατοχυρώνονται και οι λόγοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάκληση της παραχώρησης, οι οποίοι αφορούν την πιθανότητα ανέγερσης άλλου γηπέδου (μετά το πέρας των 12 πρώτων ετών), την πτώχευση/εκκαθάριση/λύση της ΚΑΕ, την ύπαρξη λόγων ανωτέρας βίας και την μη λήψη άδειας σε σχέση με την τέλεση αγώνων.

Τέλος, υπάρχει και πρόβλεψη και για την λειτουργία των γραφείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, αφού ορίζεται μεταβατική περίοδος ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης για την αποχώρησή της από αυτά.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News