«Πράσινο αστέρι» την οδήγησε στην άνοδο

«Πράσινο αστέρι» την οδήγησε στην άνοδο

Την άνοδο για την πρώτη κατηγορία των U20 πήρε η Εθνική ομάδα καθώς κατέκτησε την τρίτη προνομιούχα θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας που διεξήχθη στη Χαλκίδα πίσω από το Μαυροβούνιο και την Ισλανδία. Αυτή η επιτυχία για το αντιπροσωπευτικό είχε ονοματεπώνυμο και χρωστάει πολλά στην παρουσία αυτού του παίκτη.

Ο λόγος για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος πήρε στις «πλάτες» του την ομάδα στο τουρνουά, οδηγώντας την στην τρίτη θέση και αυτή την επιτυχία.

[ads2]

Ο Έλληνας φόργουορντ του Παναθηναϊκού στα περισσότερα ματς της διοργάνωσης έδειχνε ασταμάτητος και κατάφερνε να βάζει την υπογραφή του δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Και αν έκανε και κάποια λάθη σε κάποιους αγώνες μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα παιδί 19 χρονών που τώρα ξεκινάει να βάζει τις βάσεις για να δημιουργήσει κάτι ωραίο στο μέλλον. Ενδεικτικό της ποιότητας και του ήθους αυτού του παιδιού είναι ότι είναι «πιστός στρατιώτης» της Εθνικής ομάδας καθώς όποτε χρειάστηκε έχει «υπηρετήσει» τα εθνικά κλιμάκια δίνοντας όχι απλά το 100% των δυνατοτήτων του και τον ψυχικών του δυνάμεων αλλά κάτι παραπάνω. Άλλωστε με το ταλέντο του δείχνει ότι αν συνεχίσει να δουλεύει το μέλλον του ανήκει τόσο στον Παναθηναϊκό αλλά και στην Εθνική ομάδα.

Η εμπειρία του με την Εθνική ομάδα

Το ταξίδι με τις εθνικές ομάδες για φέτος ξεκίνησε από πολύ νωρίς για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος με το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς με τον Παναθηναϊκό ενσωματώθηκε με την Εθνική ομάδα των Ανδρών διεκδικώντας μια θέση στη 12αδα για το προλυμπιακό τουρνουά του Τορίνο. Και τελικά τα κατάφερε με τη δουλειά που έκανε στις προπονήσεις και τις εμφανίσεις του στα φιλικά παίρνοντας τελικά το εισιτήριο για να είναι στην αποστολή της Εθνικής ομάδας. O πρώτος του αγώνα ήταν κόντρα στον Ιράν όπου η Εθνική ομάδα επικράτησε με 78-53, με τον Έλληνα άσο να αγωνίζεται επτά λεπτά, ενώ στο δεύτερο αγώνα με το Μεξικό αγωνίστηκε για δυο λεπτά. Στον κρίσιμο αγώνα με την Κροατία ο Χαραλαμπόπουλος δεν αγωνίστηκε καθώς ο τεχνικός του συλλόγου Φώτης Κατσικάρης επέλεξε να μην τον χρησιμοποιήσει.

Η ενσωμάτωση στην U20 και το ταξίδι για την τρίτη θέση
Χωρίς να πάρει πολλές ανάσες ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με την ολοκλήρωση της πορείας του με την Εθνική Ανδρών από την Ιταλία όπου ήταν βρέθηκε στη Χαλκίδα και μπήκε απευθείας στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας U20 καθώς είχε ένα στόχο. Να την οδηγήσει εκεί που ανήκει δηλαδή στην Α’ κατηγορία. Ο 19 χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού αποτελούσε το διακαή πόθο του τεχνικού της ομάδας Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος από τα πρώτα φιλικά του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με την Ουκρανία στο ΟΑΚΑ είχε τονίσει ότι η απουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου θα άλλαζε τα πλάνα του. «Ο Βασίλης και ο Ντόρσεϊ είναι σημαντικοί παίκτες για εμάς. Περιμένουμε τις επιλογές των Ανδρών. Ακόμα και αν ο Βασίλης είναι στην Εθνική Ανδρών, τελειώνοντας μαζί τους θα είναι μαζί μας, το έχουμε συζητήσει και το θέλει πολύ» είχε αναφέρει ο Έλληνας τεχνικός μετά τη νίκη κόντρα στην Ουκρανία στις 23 Ιουνίου. Ο πρώτος του αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν κόντρα στην Ιρλανδία όπου ο Χαραλαμπόπουλος αγωνίστηκε για 25 λεπτά βγάζοντας κούραση από τα συνεχόμενα έχοντας 10 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Στη συνέχεια όμως της διοργάνωσης πήρε τα πάνω του και στα ματς όπου η Εθνική ομάδα χρειάστηκε το κάτι παραπάνω όπως ο αγώνας για τη φάση των ομίλων με την αήττητη ως εκείνη τη στιγμή Μεγάλη Βρετάνια ήταν απλά ασταμάτητος. Σε εκείνο το ματς ο Χαραλαμπόπουλος σταμάτησε στους 25 πόντους κάνοντας ότι θέλει στην άμυνα των αντιπάλων του, οι οποίοι απλά τον παρακολουθούσαν καθώς ότι και αν έκαναν δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν. Και μετά ήταν η ώρα των χιαστί ματς με πρώτο αντίπαλο την Βοσνία, με τον νεαρό άσο να αγωνίζεται για 35′ έχοντας 23 πόντους, εννιά ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Επομένος αντίπαλος για την Εθνική ομάδα ήταν η Ισλανδία και η νίκη ήταν επιτακτική προκειμένου να μπορέσει η Ελλάδα αφενός να πάρει την άνοδο για την πρώτη κατηγορία αλλά και για να βρεθεί στον τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στο σπίτι της. Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν οι διεθνείς και ήρθε η ήττα. Πλέον όλα θα παιζόντουσαν στον μικρό τελικό με την Κροατία όπου δινόταν η ευκαιρία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να τελειώνει με την υπόθεση ανόδου. Η Κροατία ξεκινήσε καλύτερα τον αγώνα όμως η Εθνική ομάδα με μπροστάρη τον Χαραλαμπόπουλο έφτασε στη νίκη πανηγυρίζοντας τελικά την επίτευξη του στόχου της.
Και πολυτιμότερος όλων ο Βασίλης
Οι εμφανίσεις του Βασιλή Χαραλαμπόπουλου μόνο απαρατήρητες δεν μπόρεσαν να περάσουν με τον Έλληνα άσο να τελειώνει την παρουσία του σε ένα ακόμα τουρνουά με το «εθνόσημο» στο στήθος έχοντας μέσο όρο 16,3 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ. Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας άσος αναδείχθει MVP του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως είχε κάνει ένα χρόνο πριν στο Βόλο όταν η Ελλάδα είχε κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ των Εφήβων. Ο Χαραλαμπόπουλος ήταν φυσικά και μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, στην οποία βρήκαν θέση και οι Λόβρο Μάτζαλιν (Κροατία), Κάρι Γιόνσον (Ισλανδία), Γιον Γκούντμουντσον (Ισλανδία), Ζόραν Νίκολιτς (Μαυροβούνιο).

leoforos.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News