«Πράσινη» αντίδραση με πολλά κέρδη!

«Πράσινη» αντίδραση με πολλά κέρδη!

Ο Παναθηναϊκός εκτός από τον εγωισμό που «έβγαλε» κόντρα στον Άρη, ξαναβρήκε και τα… τριάρια του (Γιάνκοβιτς-Πάβλοβιτς).

Ήττες-σοκ, όπως αυτή της περασμένης Πέμπτης από τον Ερυθρό Αστέρα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, συνήθως λειτουργούν αφυπνιστικά για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό γίνεται πάντα.

[ads2]

Στην προκειμένη περίπτωση, οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση και εγωισμό και αυτός ήταν ο λόγος που η δύσκολη αναμέτρηση με τον Άρη μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. 

Του Τάσου Νικολόπουλου 

Μετά από μια σειρά προβληματικών εμφανίσεων, ο Παναθηναϊκός μπήκε από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα με το «μαχαίρι στα δόντια» και έδειξε στον αντίπαλό του ότι δεν έχει καμία τύχη. Αυτή ήταν και η διαφορά συγκριτικά με το παιχνίδι των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στα τέλη Δεκεμβρίου. Τότε, το ξέσπασμα έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ τώρα ήταν ισοπεδωτικός από το πρώτο δεκάλεπτο, που ολοκληρώθηκε με σκορ 22-7. Και συνεχίστηκε σχεδόν μέχρι το τέλος, αφού στα τελευταία λεπτά στο παρκέ πέρασε η… πιτσιρικαρία (Λούντζης, Παπαδάκης, Μποχωρίδης, Παπαγιάννης), με τον Γκιστ να συμπληρώνει την πεντάδα! 

Οι «πράσινοι» ήταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι και στις δύο πλευρές του παρκέ, αναγκάζοντας τον Άρη σε λανθασμένες επιλογές, ενώ οι ίδιοι έβρισκαν σχεδόν πάντα τις σωστές. Και αυτό γινόταν σε μεγάλο βαθμό από την περιφέρεια, παρά τις ελλείψεις. Ο Καλάθης προφυλάχθηκε λόγω της τενοντίτιδας στον ώμο, ο Παππάς είναι και πάλι τραυματίας, ενώ και ο Μποχωρίδης, που επανεμφανίστηκε μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες, ήταν ανέτοιμος. Παρ’ όλα αυτά, υπήρχε ενέργεια και πάθος στον μέγιστο βαθμό. Και, όπως στις κακές εμφανίσεις ο προπονητής έχει μερίδιο ευθύνης, έτσι και τώρα, πιστώνεται στον Σάσα Τζόρτζεβιτς το γεγονός ότι οι παίκτες του εμφανίστηκαν σαν… καμικάζι στο παρκέ. 

Ο Παναθηναϊκός μετά το κάζο στην Ευρωλίγκα χρειαζόταν μια τέτοια εμφατική νίκη, αφού ακολουθούν δύο εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια με Λοκομοτίβ Κουμπάν στη Ρωσία την επόμενη Πέμπτη και Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την μεθεπόμενη Δευτέρα. Εκτός από τους δύο βαθμούς που πρόσθεσε στο σακούλι του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, η νίκη αυτή θα τον βοηθήσει και ψυχολογικά. Όμως, από εδώ και πέρα το ζητούμενο είναι να έχει διάρκεια και σταθερότητα, αφού η σεζόν τώρα αρχίζει. Το δεύτερο ζητούμενο είναι να παίρνει τα μέγιστα από όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες. 

Και χθες στην εξίσωση μπήκαν σίγουρα δύο, συν άλλους δύο. Πρώτος και καλύτερος ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο οποίος έκανε την πιο μεστή φετινή του εμφάνιση με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, αλλά και 4 λάθη. Ο 26χρονος φόργουορντ το χρειαζόταν για να πάρει τα πάνω του, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Σάσα Πάβλοβιτς. Ο Μαυροβούνιος μετά από αρκετό καιρό ήταν ουσιαστικός με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ και βοήθησε τα μέγιστα για τη νίκη. Η αλήθεια είναι ότι τα δύο βασικά «τριάρια» του Παναθηναϊκού είχαν προκαλέσει προβληματισμό, αλλά με την εμφάνιση κόντρα στον Άρη θύμισαν σε όλους τι μπορούν να προσφέρουν. «Ξέρουν πώς να παίξουν μπάσκετ. Να παίξουν μαζί, να αναπνέουν μαζί. Δεν είναι μπάσκετ του εγώ, αλλά του εμείς» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Σέρβου προπονητή στη συνέντευξη Τύπου. 

Από τους άλλους δύο, ο πρώτος είναι ο Τζέιμς Φελντέιν, κυρίως λόγω της εμφάνισης στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Δομινικανός γκαρντ, που είναι από τους πιο σταθερούς στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, είχε 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο έτερος, ο οποίος θα αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνει στο rotation του Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο 22χρονος γκαρντ πάτησε παρκέ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και παρότι ήταν ανέτοιμος, μπορεί μελλοντικά να δώσει λύσεις στην ήδη επιβαρυμένη περιφερειακή γραμμή της ομάδας. Αν, βέβαια, αποκτηθεί ένας ακόμη γκαρντ, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα… 

sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News