Πράγματα και θαύματα από τον Κούζμιτς

Πράγματα και θαύματα από τον Κούζμιτς

Πράγματα και θαύματα έκανε ο Όγκνιεν Κούζμιτς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα!

Από τον Παναθηναϊκό έφυγε με την ταμπέλα του αποτυχημένου, πριν καν ξεκινήσουν οι Τελικοί της Α1. Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν πίστεψε στις δυνατότητές του και ο Πρωταθλητής ΝΒΑ με τη φανέλα των Golden State Warriors, Όγκνιεν Κούζμιτς, έκανε χώρο για να δείξει ο Γιώργος Παπαγιάννης τι μπορεί να κάνει, πριν τον επιλέξουν στο νούμερο 13 του Draft οι Sacramento Kings.

[ads2]

Πέντε μήνες μετά, στο πρώτο του ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στη EuroLeague της σεζόν 2016-2017, ο 26χρονος σέντερ έκανε πράγματα και θαύματα.

Απέναντι στην Νταρουσάφακα του Μπλατ, ο Κούζμιτς έσπασε τα κοντέρ.

Δείτε τι πέτυχε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού:

* Ατομικό ρεκόρ πόντων (16)

* Ατομικό ρεκόρ με εύστοχα δίποντα (8)

* Ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στις προσπάθειες δυο πόντων (9)

* Ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στα επιθετικά ριμπάουντ (5)

* Ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στα συνολικά ριμπάουντ (9)

* Έκανε ατομικό ρεκόρ στις ασίστ (2)

* Έκανε ατομικό ρεκόρ στα κοψίματα (3)

* Και πάνω απ’ όλα, διέλυσε την κορυφαία του επίδοση στο σύστημα αξιολόγησης, συγκεντρώνοντας 24 μονάδες σε κάτι λιγότερο από 21 λεπτά συμμετοχής!

Ο Όγκνιεν Κούζμιτς δεν είχε ποτέ πάνω από 11 πόντους. Δεν πήρε ποτέ περισσότερα από πέντε επιθετικά ριμπάουντ ή εννέα στο σύνολο. Δεν είχε δώσει ποτέ πάνω από μία τελική πάσα, δεν είχε κόψει ποτέ περισσότερα από δυο σουτ των αντιπάλων του. Δεν είχε ποτέ πάνω από 17 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague. Στην κορυφαία βραδιά του, στο πρώτο ματς της δεύτερης σεζόν του στη διοργάνωση, διέλυσε τα κοντέρ και απέδειξε ότι είναι ένας ποιοτικός παίκτης που μπορεί υπό προϋποθέσεις να βοηθήσει και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση.

EuroLeague Greece

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News