Πούγγουρας: "Είμαστε 5οι στο γήπεδο - Οικογένεια ο Παναθηναϊκός"

Πούγγουρας: "Είμαστε 5οι στο γήπεδο - Οικογένεια ο Παναθηναϊκός"

Διαβάστε τι δήλωσε ο Αχιλλέας Πούγγουρας στο match programme της ΠΑΕ για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αχιλλέα Πούγγουρα:

Τι περίμενες όταν ήρθες στον Παναθηναϊκό και πώς εν τέλει εξελίχθηκαν τα πράγματα;

«Ήξερα ότι έρχομαι σε μια από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Τα πράγματα και οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα ή είχα ακούσει ότι συνέβαινε πέρυσι είτε με τα οικονομικά είτε μέσα στα αποδυτήρια είτε στη λειτουργία της ομάδας. Βρέθηκα σε μια οικογένεια, μπορώ να πω, και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή και δουλεύω κάθε μέρα με αυτό το τιμ.Ποδοσφαιρικά κανείς δεν περίμενε να ξεκινήσουμε έτσι. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι. Και αυτό δεν το λέω μόνο λόγω των καλών αποτελεσμάτων αλλά και της εικόνας που παρουσιάσαμε. Στο δεύτερο μισό της σεζόν τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε. Αυτό δεν σημαίνει κάτι βέβαια. Προσπαθούμε για το καλύτερο και θέλουμε να πετύχουμε το απόλυτο νικών έως το τέλος προκειμένου να έχουμε ένα καλό φινάλε».

Είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου με την φετινή παρουσία;

«Ήταν δύσκολη και περίεργη σεζόν γιατί δεν έκανα καθόλου προετοιμασία. Πρώτη φορά στην καριέρα μου βίωσα κάτι τέτοιο. Μέχρι τις αρχές Αυγούστου δεν ήξερα τι θα κάνω και πού θα συνέχιζα την καριέρα μου. Πολύ γρήγορα, όμως,βρέθηκα να είμαι βασικό μέλος της ομάδας. Παρ’όλα αυτά δεν είμαι 100% ευχαριστημένος από τον εαυτό μου. Έχω να καταγράψω περισσότερα θετικά, αλλά είχα και λάθη, τα οποία προσπαθώ να τα βελτιώσω μέσα από τη δουλειά γιατί πιστεύω ότι όσο δουλεύεις, ανταμείβεσαι. Του χρόνου θα έχω ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο, αφού θα συμμετάσχω στην προετοιμασία».

Σε πρωτάθλημα και Κύπελλο είναι πιθανό να φτάσεις τις 20 συμμετοχές. Ουσιαστικά ισοφαρίζεις το ρεκόρ καριέρας. Ποιον προσωπικό στόχο έχεις στο μυαλό σου για την επόμενη σεζόν;

«Για μένα να καταφέρω να βελτιωθώ. Για την ομάδα να φτάσουμε όσο μπορούμε παραπάνω στο πρωτάθλημα και αν σκεφτούμε τα λάθη μας και τα διορθώσουμε, τότε να φτάσουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου».

Έπαιξες ως στόπερ σε τετράδα και σε τριάδα,αλλά και δεξιός μπακ. Πού θεωρείς ότι αποδίδεις καλύτερα;

«Μ’ αρέσει να παίζω και στα δύο συστήματα ως στόπερ και προσπαθώ να μάθω την καλύτερη δυνατή λειτουργία και στα δύο. Από εκεί και πέρα δεν με βοηθάει το στυλ παιχνιδιού μου να παίζω δεξιό μπακ».

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να βρείτε κίνητρο σε παιχνίδια σαν αυτό με τον ΟΦΗ και μάλιστα χωρίς κόσμο;

«Το κίνητρο το βρίσκουμε γιατί κάθε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού θέλει να βελτιωθεί ατομικάαλλά και να δείξει μέσα στην ομάδα ότι μπορεί να προσφέρει. Συνολικά θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία αλλά και να δοκιμάσουμε ορισμένα πράγματα ενόψει της νέας σεζόν».

Στο γήπεδο η ομάδα έχει ένα βαθμό περισσότερο από τον Άρη και είναι 5η. Θεωρείς ότι είναι αντιπροσωπευτική της εικόνας που εμφανίσατε,η θέση της ομάδας;

«Σίγουρα αυτό που έχουμε καταφέρει στο γήπεδο είναι σημαντικό. Είμαστε πάνω από τον Άρη σε καθαρά αγωνιστικούς βαθμούς και για εμάς είναι πολύ βασικό να καταφέρουμε να κάνουμε το απόλυτο βαθμών έως το τέλος ώστε να έχουμε τουλάχιστον στο μυαλό μας την ηθική ικανοποίηση ότι εμείς στο γήπεδο έχουμε μπει στην πεντάδα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News