Πότε θα δούμε τον Μαντζούκα στην Ευρωλίγκα;

Στο ΑΣΕΑΔ για Μαντζούκα ο Παναθηναϊκός

Θα πάρει χρόνο και πότε ο Λευτέρης Μαντζούκας στην Ευρωλίγκα;

Ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση στο να «μεγαλώνει» πιτσιρικάδες, ρίχνοντάς τους στα βαθιά, τελευταίο παράδειγμα οι Μήτογλου, Παπαγιάννης, παλιότερα οι Αλβέρτης, Οικονόμου, Φώτσης. Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν βέβαια περιπτώσεις που παρά τις προσδοκίες δεν μπόρεσαν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Από τον Χαραλαμπόπουλο που αποκτήθηκε ως το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ μέχρι τον Λούντζη, τον Διαμαντάκο, τον Κόνιαρη και τον Μποχωρίδη που όταν αποκτήθηκε κατέβηκε στην Αθήνα για να αποτελέσει την επόμενη ημέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Τα προηγούμενα χρόνια ο σύλλογος δεν μπορούσε να διαχωρίσει τον πρωταθλητισμό από την ανάπτυξη, ατύχησε και με τις επιλογές κόουτς (Τζόρτζεβιτς, Ιβάνοβιτς), οι μικροί επίσης δεν δούλεψαν όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να πάνε χαμένες οι επενδύσεις του κλαμπ αλλά και τα όνειρα των πιτσιρικάδων για μακροημέρευση στην καλύτερη ομάδα που ανέδειξε ο ελληνικός αθλητισμός.

Για να «μεγαλώσει» πάντως ο (κάθε) Μαντζούκας, ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει σταθερός σε ένα πλάνο: να του δώσει χρόνο, ευκαιρίες, να του αναθέσει ρόλο και να μην κρίνει ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News