Πώς να ξεχωρίσεις αν είσαι ψυχολογικά... νεκρός;

Πώς να ξεχωρίσεις αν είσαι ψυχολογικά... νεκρός;

Οι εννιά στους δέκα προπονητές αν τους ρωτήσετε θα σας πουν ότι θέλουν να δουλεύουν με 25 παίκτες, αλλά αυτό στον τωρινό Παναθηναϊκό πρακτικά δεν γίνεται.

Για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να έχεις μια ομάδα με δύο ισάξιες (κατά κάποιο τρόπο) ενδεκάδες, πλαισιωμένες από δυο-τρεις πιτσιρίκους από τις ακαδημίες, που ο κόουτς κρίνει ετοιμοπόλεμους. Αυτή η δομή προβλέπει πολύ προσεκτικές επιλογές –το κλαμπ επί Αλαφούζου κοντεύει την…150άρα σε παίκτες που ήρθαν, είδαν και απήλθαν από Παιανία, Κορωπί.

Η συνέπεια αυτού του ασταμάτητου φύγε εσύ-έλα εσύ είναι ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες με ανάλογα χαρακτηριστικά ή –για το πούμε πιο σωστά– αρκετοί παίκτες που δεν ξεχωρίζουν ιδιαίτερα ο ένας από τον άλλο.

Ο νεοφερμένος Μπόλονι δεν έχει καμία μαύρη λίστα, γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να φτιάξει τη λίστα αυτή παρατηρώντας την προσφορά των αθλητών σε 5-6 προπονήσεις. Οι πιο πολλοί από τους παίκτες δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί.

Μοιάζουν χρήσιμοι και είναι όλοι σχεδόν ασταθείς και πως να μην συμβεί αυτό όταν είναι ψυχολογικά …νεκροί και ανησυχητικά αγύμναστοι!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News