Πώς να νιώθω που πήραν ΟΛΟΙ παίκτες κι όχι εγώ;

Πώς να νιώθω που πήραν ΟΛΟΙ παίκτες κι όχι εγώ;

Μακάρι να διαψευστούν όλοι όσοι φωνάζουν για «ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ», αλλά ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που δεν ενισχύθηκε ουσιαστικά το τρέχον καλοκαίρι. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Σήμερα (21/8) θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα, αλλά το μπάχαλο στο τηλεοπτικό πεδίο «φρενάρει» προς το παρόν την κατάσταση. Αν, μάλιστα, είχε συσταθεί το ενιαίο κανάλι της Λίγκα TV, ιδέα του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου, θα είχαμε και επίσημα σέντρα σε λίγες ώρες!

Ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος εμφανίζεται ενοχλημένος βάσει του ρεπορτάζ, για την αργοπορία της έναρξης του πρωταθλήματος και είναι εκείνος που βλέπει εδώ και εβδομάδες, μια «αδράνεια» στα μεταγραφικά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του.

Μια μη χρεοκοπημένη – πλέον – ομάδα, κατά πόσο να «ταλανίζεται» από δύο – τρία περιττά συμβόλαια, τύπου Αγιούμπ και Μπεκ; Γιατί δεν έγινε το ξεκαθάρισμα, που περίμεναν άπαντες μετά την αποτυχία των περσινών πλέι οφ; Φταίει η απουσία του τεχνικού διευθυντή; Ναι, αλλά μέχρι ενός βαθμού…

Επί Μπόλονι, ο Παναθηναϊκός έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια, «έχτισε» ένα σερί νικών, αλλά μετά, ναυάγησε, λόγω ελλείψεως οργάνωσης, κανόνων στο Κορωπί, πειθαρχίας και κακής νοοτροπίας. Σε κάθε περίπτωση, με το… ζόρι ο Παναθηναϊκός πέρσι, να κατακτούσε στις λεπτομέρειες την 4η θέση. Αυτό δεν συνέβη και λόγω, της διαιτησίας… αλλά ΑΝ ήταν κανονική ομάδα, δεν θα συζητούσαμε καν για το εισιτήριο της Ευρώπης. Όμως, αυτό που βγήκε προς τα έξω στο τέλος της… ημέρας ήταν πως εκεί ήταν το «ταβάνι» του, στο «4-5» της κατάταξης!

Ο κόσμος γύρισε επιδεικτικά την πλάτη του στον Παναθηναϊκό, από όσα είδαμε στο φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σημαντικά (ακόμα και μετά τη Λουντογκόρετς), ο ΠΑΟΚ ακολουθεί μια δοκιμασμένη συνταγή περασμένων ετών, το ίδιο και η ΑΕΚ με τους Αραούχο και Βράνιες (ενισχύθηκε ακόμα και μετά τη Βελέζ). Ο δε Άρης βρίσκει και… «χτίζει» κάτι φρέσκο (ακόμα και μετά την Αστάνα), ο Ατρόμητος έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τις δέκα μεταγραφές, ο Αστέρας δείχνει υπολογίσιμος ξανά… ο Ιωνικός, νεοφώτιστος και… ορεξάτος, πήρε Ρομαό και εξετάζει Κάνιας!

Τι να περιμένει ένας Παναθηναϊκός, βλέποντας τους υπόλοιπους να έχουν σημαντική ενίσχυση και διατήρηση ταυτότητας, την ώρα που οι «πράσινοι» αναζητούν τη δική τους! Το «must» του καλοκαιριού δεν είναι η μεταγραφολογία, οι εντυπώσεις, η επίδειξη δύναμης. Είναι η ουσιαστική ενίσχυση και το Τριφύλλι είχε ανάγκη από αυτήν.

Βλέπουν κάτι στο Κορωπί που δεν βλέπουμε εμείς; Πιστεύουν πως ο Παναθηναϊκός θα εκκινήσει το πρωτάθλημα με συνεχόμενες νίκες, ενώ στο πρόγραμμά του έχει τα εκτός με Γιάννενα, Άρη και Ολυμπιακό; Το δείγμα από τα φιλικά, σαφώς, μπορεί και να μην λέει τίποτα, αλλά το «ταβάνι» του Παναθηναϊκού φάνηκε ήδη από πέρσι.

Με δύο μεταγραφές βασικών ποδοσφαιριστών σε 80+ ημέρες, είναι που είναι το κλίμα τεταμένο, στην πρώτη αναποδιά δεν θέλει και πολύ η κατάσταση να γίνει έκρυθμη και πάλι, παρά τις προσπάθειες του Σέρβου τεχνικού να επαναφέρει τη λογική και τη σωστή ποδοσφαιρική φιλοσοφία…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News