Πώς μας ξενερώσατε έτσι...

Πώς μας ξενερώσατε έτσι...

Ο εκπληκτικός Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου «ξενέρωσε» τον κόσμο του στο β’ μέρος, οι προπονητές του κοιτούσαν τον Ολυμπιακό να κάνει ένα αδιανόητο 2-23 και εν συνεχεία δεν κατάφεραν να φέρουν τη σειρά στα ίσα (72-78). Παράπονα για τη διαιτησία, τα… ρέστα του στο ΣΕΦ το Τριφύλλι.

Το πρώτο πεντάλεπτο στο ντέρμπι βρήκε τις δύο ομάδες εξαιρετικά άστοχες στο σκορ του 6-6. Οι πράσινοι από τη γραμμή των βολών πήραν το πρώτο προβάδισμα με τον Φαλ να κάνει από νωρίς δύο φάουλ και τον Παπαγιάννη να ξεκινάει ζεστός. Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με μακρινά τρίποντα του Σλούκα που μπήκε με το.. δεξί στο παρκέ. Ο Νέντοβιτς στην εκπνοή του χρόνου της α’ περιόδου έκανε το 21-20 με το οποίο οδηγήθηκαν πράσινοι και ερυθρόλευκοι στους πάγκους.

Το Τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στους ψηλούς με Έβανς και Παπαγιάννη να δημιουργούν πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Τρίποντο και φάουλ του Μέικον έκανε το 44-32, ενώ ο Παπαπέτρου έδωσε το ευρύτερο προβάδισμα στο ματς +14 (46-32).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παρκέ για το β’ ημίχρονο, όπως και στο πρώτο, με συνεχόμενα τρίποντα στο ντέρμπι. Ο Ντόρσεϊ με δύο κολλητά, κατόπιν υποδείξεως φάουλ, «ψαλίδισε» γρήγορα τη διαφορά στους 5 πόντους (48-43). Μάλιστα, το σερί επεκτάθηκε στα επίπεδα του 2-23 για να πάρει προβάδισμα 7 πόντων ο Ολυμπιακός. Με ένα γρήγορο 5-0 και τρίποντο Σαντ Ρος ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ματς (53-55), αλλά ο Βεζένκοφ έκαμψε την αντίσταση με γρήγορο τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός δεν εγκατέλειψε τη μάχη με γκολ φάουλ του Νέντοβιτς (61-66), όμως, ο Βεζένκοφ ήταν άχαστος από τα 6,75 μέτρα (61-69). Εν συνεχεία, είχε την ευκαιρία να πάει τη διαφορά στους 5 πόντους, όμως, οι Μέικον και Έβανς αστόχησαν σε διαδοχικά τρίποντο. Γκολ φάουλ του Φαλ επανάφερε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (63-74). Ο Παπαπέτρου με δύο βολές έκανε το 72-76, έχασε το κρίσιμο ριμπάουντ και η ιστορία… τελείωσε.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 46-32, 56-61, 72-78

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News