Πώς η Μπάρτσα άρπαξε... τον Κλαβέρ!

Εξελίξεις με Κλαβέρ

Ο Βίκτορ Κλαβέρ καταλήγει στην Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγκράνα» να καταβάλουν 2 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του buyout του παίκτη από την Βαλένθια και το sdna.gr αναφέρεται στις κινήσεις του μάνατζερ του παίκτη που μετέτρεψαν την έγγραφη συμφωνία της Πέμπτης (14/7) σε «ναυάγιο».

Οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τον Ισπανό βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες 10 ημέρες, όταν δηλαδή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να κάνει ακόμα μία οικονομική υπέρβαση με τον Γιάννη Μπουρούση.

[ads2]

Ύστερα από δύο-τρεις ημέρες συζητήσεων, οι δύο πλευρές έφτασαν σε ΤΕΛΙΚΗ συμφωνία που από την Πέμπτη το απόγευμα έγινε και έγγραφη με την ανταλλαγή συμβολαίων να περνά σε πρώτο πλάνο.
Ο Ισπανός Αρτούρο Ορτέγκα ήταν ο εκπρόσωπος του παίκτη που χειρίστηκε την υπόθεση, χωρίς να εμπλακεί κάποιος Έλληνας ατζέντης στην διαπραγμάτευση. Αυτό ήταν, όπως αποδείχθηκε, το κλειδί της υπόθεσης. Από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν υπήρξε πλήρης συμφωνία και στις τελευταίες λεπτομέρειες του deal, o Iσπανός ατζέντης άρχισε να παρουσιάζει εμπόδια στο… δρόμο της μεταγραφής, μολονότι δεσμεύτηκε να στείλει τα συμβόλαια.
Ο Ορτέγκα παρουσίαζε καθημερινά μία νέα δικαιολογία με πιο πρόσφατη τη χθεσινή (17/7) που αφορούσε στο ταξίδι της αποστολής της Εθνικής Ισπανίας στην Λιθουανία για φιλικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, η νέα δικαιολογία ήταν πως ο Κλαβέρ δεν πρόλαβε να υπογράψει λόγω του ταξιδιού.
Ουσιαστικά, ο Ισπανός ατζέντης πήρε την έγγραφη συμφωνία με τους «πράσινους» και την χρησιμοποίησε προς όφελος του παίκτη, της Μπαρτσελόνα και της Βαλένθια. Άλλωστε, η Βαλένθια είχε οικονομικό όφελος από όλη την ιστορία.
Υπενθυμίζεται πως ο Κλαβέρ δεν ήταν ελεύθερος για τους ισπανικούς συλλόγους. Όποια ομάδα της ACB επιθυμούσε να τον αποκτήσει, όφειλε να τα βρει πρώτα με την Βαλένθια στην καταβολή του buyout που αξίωνε. Η αρχική αξίωση των Ισπανών έφτανε στα 3 εκατομμύρια και επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός έπαιζε μόνος, αφού θεωρούταν αδύνατον να πληρωθεί μία τέτοια ρήτρα, όπως αποδείχθηκε και με την… υποχώρηση της Ρεάλ. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν θα είχε τη δυνατότητα να κάνει σχεδόν καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη: κατέβαλε 2 εκατομμύρια για την ελευθερία του παίκτη.
Στην πραγματικότητα, οι Καταλανοί έψαχναν εναγωνίως έναν Ισπανό παίκτη για τη θέση, με δεδομένο πως πλέον ο Ντόελμαν είναι κοινοτικός και ο Βεζένκοφ δεν αποτελεί πρώτη επιλογή για τη θέση «4». Ο Κλαβέρ ήταν ο μόνος διαθέσιμος Ισπανός φόργουορντ και η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να κάνει μία τεράστια υπέρβαση.
Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει κάτι ως προς την τελική συμφωνία που είχε επιτευχθεί ανάμεσα στην πλευρά του παίκτη και του Παναθηναϊκού. Δεν είναι τυχαίο πως μετά την αποκάλυψη του SDNA ακολούθησε καταιγισμός δημοσιευμάτων από όλα τα μέσα που έκαναν λόγο για συμφωνία, ενώ και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωνε την είδηση, έστω και… μετά της σιωπής. Μοναδικό ενδεχόμενο που είχε απέναντί της η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν και αυτό που τελικά επιβεβαιώθηκε με την ανάγκη της Μπαρτσελόνα να την υποχρεώσει να δώσει.. χρυσάφι στη Βαλένθια
Αυτή τη στιγμή, το «τριφύλλι» είναι υποχρεωμένο να στραφεί σε άλλες λύσεις για την θέση «4», αφού η περίπτωση του Ισπανού φόργουορντ… ναυάγησε…
πηγή: sdna.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News