«Πόρτα» ο Γκιρτζίκης από την FIFA!

Νέα στοιχεία από την επιστολή τελεσίγραφο που έστειλε η FIFA στην ΕΠΟ φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα SDNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή εκτός του ότι η ΕΠΟ καλείται άμεσα και εντός συγκεκριμένης προθεσμίας να εγκρίνει και να θέσει σε εφαρμογή του «τελικό σχέδιο» του Κώδικα Δεοντολογίας, που την περασμένη Τετάρτη εστάλη από την FIFA υπάρχει μια παράγραφος που αποτελεί κόλαφο για τον Γιώργο Γκιρτζίκη.

[ads2]

Σε αυτήν την παράγραφο αναφέρεται, με αφορμή το αίτημα συνάντησης με τον Τζιάνι Ινφαντίνο, που υπέβαλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ότι αν η συνάντηση έχει ως θέμα στην ατζέντα το «ελληνικό πρόβλημα», δηλαδή την υλοποίηση της τριμερούς συμφωνίας Κυβέρνησης – ΕΠΟ – FIFA, τότε αυτή θα πρέπει να γίνει με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που είναι ο επιτετραμμένος της FIFA για το «ελληνικό πρόβλημα» και όχι με τον πρόεδρο της FIFA.

Πρόκειται, δηλαδή, για ένα πρωτοφανές γεγονός στα χρονικά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όπου πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας χώρας – μέλους της, να… τρώει πόρτα από τον πρόεδρο της FIFA! Και είναι ίσως η πρώτη φορά που η FIFA εκφράζει, με τόσο θεσμικό τρόπο, την άμεση αποστροφή της για τις ενέργειας μιας ομοσπονδίας μέλους της, αλλά και την έμμεσή στήριξή της στην κυβέρνηση μιας χώρας, που επιχειρεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο του κράτους που ηγείται.

Αυτός φέρεται να είναι και ένας από τους λόγους, ίσως ο σπουδαιότερος, που ο Γκιρτζίκης απέφυγε να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής της FIFA, όπως πράττει όταν το περιεχόμενό των επιστολών δικαιώνει την ΕΠΟ και αρκέστηκε σε μια αμφίσημη και «χλιαρή» ανακοίνωση.

Πλέον η ΕΠΟ έχει ανοίξει μέτωπο της FIFA, παραβιάζει το καταστατικό της που αναφέρει ότι λειτουργεί με βάση τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA και οδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στα βράχια, προκειμένου να μην διερευνηθούν από τα δικαστικά της όργανα οι κατηγορούμενοι για την «εγκληματική οργάνωση» και όχι μόνο…

πηγή: sdna.gr

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News