«Πονηρό» παιχνίδι, οφείλουν απάντηση στο γήπεδο!

«Πονηρό» παιχνίδι, οφείλουν απάντηση στο γήπεδο!

Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν, ότι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα είναι μία εύκολη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό επειδή ο ΠΑΟΚ έρχεται με μισή ομάδα λόγω σοβαρών απουσιών. Και έχω συγκεκριμένους λόγους που το πιστεύω αυτό.

Πρώτον δεν με πείθει ο Παναθηναϊκός, ότι μπορεί να κερδίσει εύκολα οποιαδήποτε ομάδα αυτή την εποχή στην Λεωφόρο. Δεύτερον ο ΠΑΟΚ προέρχεται από ήττες. Είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει και στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στάθηκε εξαιρετικά αμυντικά και έχασε δύσκολα.

[ads2]

Από τις αρχές Γενάρη έχει να σκοράρει ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο. Τότε είχε σκοράρει με τον Παναιτωλικό τέσσερις φορές και από κει και πέρα το απόλυτο μηδέν. Συνεχόμενα ματς (για πρωτάθλημα και κύπελλο) με Πανιώνιο, Γιάννενα, Ατρόμητο και Ξάνθη χωρίς να σκοράρει η ομάδα. Και από αυτά τα παιχνίδια μόνο με τον Πανιώνιο έκανε ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα έχει μάθει να κερδίζει εκτός , αλλά έχει πρόβλημα στην Λεωφόρο. Για να αλλάξει αυτό πρέπει να αλλάξει και εικόνα η ομάδα. Να επιτεθεί σωστά και από τον άξονα και από τα άκρα, να κάνει τις πρώτες ευκαιρίες γκολ και να είναι συμπαγής σαν ομάδα καλός ανασταλτικά. Θεωρώ, ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τον Μπέργκ. Αν ο Σουηδός κάνει την ίδια εμφάνιση με αυτή στα Γιάννενα , τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει σημαντικές πιθανότητες να φθάσει στη νίκη. Επίσης μεγάλο ρόλο θα παίξει και η μεσαία γραμμή. Αν ο Παναθηναϊκός στα χαφ κυριαρχήσει τότε θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για τη νίκη. Το πρόβλημά του σε προηγούμενα ματς στην Λεωφόρο ήταν, ότι η μεσαία του γραμμή δεν μπόρεσε να παράξει παιχνίδι με αποτέλεσμα η ομάδα να φαίνεται κομμένη στα δύο.

Σίγουρα οι απουσίες, που έχει ο ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικές. Από την άλλη, όμως, η παρουσία του Μακ στην κορυφή της επίθεσης κάνει τον ΠΑΟΚ πολύ επικίνδυνο στους χώρους, που θα βρει. Ο Μακ είναι «μανούλα» σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού και μπορεί να «σκοτώσει» οποιαδήποτε άμυνα όταν την βρει ανοιχτή. Επίσης ο ΠΑΟΚ έρχεται «πληγωμένος» στην Αθήνα. Με ήττες και με γκρίνια. Σίγουρα οι παίκτες του θα παίξουν πιο δυνατά, πιο συγκεντρωμένα , για να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους βοηθήσει στην ψυχολογία. Και θα αγωνιστούν και παίκτες, που θα έχουν την δίψα και το κίνητρο να αποδείξουν στον Τούντορ, ότι δικαιούνται περισσότερες ευκαιρίες. Εκτός όλων αυτών και κόντρα στην ΑΕΚ και κόντρα στον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα έχασε στις λεπτομέρειες, έχοντας και σε αυτά τα ματς απουσίες. Kαι οι δύο ήττες του ήταν δύσκολες με 1-0.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού οφείλουν σε αυτό το ματς να θυμηθούν, ότι έχασαν στον πρώτο γύρο με κάτω τα χέρια με 3-1 και ότι το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ θύμισε ….Παπουτσέλη, όταν ο Αρετόπουλος μετέτρεψε σε πέναλτι παράβαση που έγινε εκτός περιοχής. Θα πρέπει να δώσουν την απάντησή τους στο γήπεδο, όσοι παίξουν και να προσφέρουν μία μικρή χαρά στον κόσμο, που θα πάει να τους δει και τόσο τον έχουν πικράνει …

Υγ: Με τον Κοντονή και τον Τσίπρα δεν ασχολούμαι άλλο. Συνέχεια αποδεικνύουν ότι έχουν πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό, διότι πάνε πρίμα με το σύστημα. Όταν έρθει η ώρα θα πάρουν την απάντηση που πρέπει.

gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News