Πολύ ψηλά στην οπαδική μνήμη ο Μπεργκ!

Πήρε 690.000 ευρώ από Αλ Αΐν για Μπεργκ

Αποθεωτικά σχόλια είδε στο λογαριασμό του ο Μάρκους Μπεργκ που ευχήθηκε “χρόνια πολλά” στον Γρηγόρη Παπαβασιλείου στον λογαριασμό που διατηρεί η ΠΑΕ στα social.

Ο Σουηδός ποτέ δεν άφησε τους δεσμούς του με την ομάδα να “χαλαρώσουν”, ενώ η περσινή του άρνηση να μεταγραφεί στους λιμανίσιους (που τον “ζαχάρωναν”) ενίσχυσαν κι άλλο την δημοφιλία του, μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας όταν η τελευταία πήρε τον τελευταίο της τίτλο (2014).

Πέρσι όλο το καλοκαίρι η περίοδος των μεταγραφών νόμιζες πως είχε μόνο ένα θέμα: το αν θα ερχόταν ή όχι στον “αιώνιο” ο Μάρκους. Οι διοικούντες του δεν είχαν κάνει τίποτα για να περιορίσουν τις πολλές αναφορές του Τύπου στην πιθανότητα της μεταγραφής. Θα μπορούσε να διαψεύδουν, απλά για να κερδίσουν χρόνο, αλλά στην περίπτωση του δεν το έκαναν.

Ο Μπεργκ είχε πάρει τα ωραία του χρήματα στη Σαουδική Αραβία, ήταν στα 32 και το λογικό ήταν να επιθυμεί να γυρίσει στην χώρα μας, μόνο εδώ έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο μετά τον βαρύ τραυματισμό του. Οι λιμανίσιοι επέμειναν στην περίπτωσή του: καταρχήν δεν φοβόντουσαν το περίφημο “διάστημα προσαρμογής” κάθε νέου ποδοσφαιριστή, οι πιο πολλοί ξένοι δυσκολεύονται στην αρχή – ελάχιστοι είναι αυτοί που από την πρώτη στιγμή δείχνουν τι μπορεί να κάνουν.

Πίστευαν ότι το παιδί θα μπει, θα παίξει και θα σκοράρει με το καλημέρα, ήθελαν μια λύση από αυτές που δεν θα προκαλέσουν καμία συζήτηση γιατί οι συζητήσεις μεγαλώνουν το άγχος των παικτών και ομάδας, χώρια κι η καζούρα που θα γινόταν στους Παναθηναϊκούς.

Τελικά ο Σκανδιναβός στράφηκε στη Κράσνονταρ, είπε ότι αποφάσισε με την καρδιά κι όχι με την τσέπη, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να παίξει στον μεγαλύτερο αντίπαλο του τριφυλλιού, εκτοξεύοντας ακόμα περισσότερο τον βαθμό δημοφιλίας του ανάμεσα στους οπαδούς.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News