Πολύ καλός μεν, αλλά...

Πολύ καλός μεν, αλλά...

Εξαιρετικός εκτελεστικά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Σαντ Ρος, αλλά βαρύτητα δεν θα δοθεί από κανέναν αν συνδυαστεί ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού, η μορφή του και ο τρόπος που ο Κουβανός παρενέβη για να κριθεί ένα ματς που ξέραμε εξαρχής πως θα τσουλήσει.

Ο Γιώργος Βόβορας είδε τον παίκτη του να απογοητεύεται από τα σερί χαμένα σουτ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ λίγα 24ώρα νωρίτερα σε σημείο να χάσει το μυαλό του και να μην χαιρετά καν τον προπονητή όταν ο τελευταίος τον άλλαξε με τον Μποχωρίδη.

Ο κόουτς από το καλοκαίρι λέει ότι θα χρησιμοποιήσει τον αθλητή αρκετή ώρα ως πόιντ γκαρντ κάνοντας όλους τους μπασκετικούς φοβερά δύσπιστους αφού από τον Χάουαρντ λείπει το σουτ κι ο καλός έλεγχος μπάλας, ενώ δημιουργικά με το ζόρι πλησιάζει τον μέσο όρο.

Το κακό είναι πως παίζει σε θέση που κάλυψαν παικταράδες, επί χρόνια το πράσινο κοινό εκπαιδεύτηκε από τους διάφορους Γιασικεβίτσιους, Καλάθηδες, Διαμαντίδηδες ότι το πιο σημαντικό για τον κουμανταδόρο του Παναθηναϊκού είναι ο τρόπος που θα διαχειρίζεται το ρυθμό του παιχνιδιού, η διαύγεια πνεύματος κι η ηρεμία με την οποία παίρνει αποφάσεις.

Ο Σαντ Ρος έχει…χίμαιρες μπροστά του για να κυνηγήσει. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο προπονητής θα εξακολουθεί να του δίνει χρόνο ως άσο. Το πότε, πού και σε ποιόν θα πασάρει για να αυξήσει τα ποσοστά της ομαδικής αποτελεσματικότητας και κυρίως ο τρόπος που θα πολεμήσει την εσωτερική παρόρμηση κάθε φορά που θα αισθάνεται ότι η αντίπαλη άμυνα υποτιμά την ικανότητά του να σουτάρει και τον αντιμετωπίζει με “under” στα pick and roll (ή pop) που στήνει με τους ψηλούς, θα κάνει τη διαφορά. Κάτι τέτοιο απαιτεί χαρακτήρα και εκατοντάδες ώρες σκληρής προπόνησης ώστε να κλείσει στόματα, μεταξύ αυτών και το δικό μας που τον αντιμετωπίζουμε με μεγάλη επιφύλαξη στη …νέα του θέση.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News