Πολύ ισχυρό το κίνητρο του Καλαϊτζάκη

Πολύ ισχυρό το κίνητρο του Καλαϊτζάκη

Εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης με…πλονζόν γκολκίπερ για να κλέψει τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, πάσες κάτω από τα πόδια και πτήσεις πάνω από το καλάθι του Δικεφάλου.

Τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος προσφέρονται για να κρατηθεί σε καλή κατάσταση ο μικρός που αντικρύζοντας τον κόσμο από τα 202 εκατοστά προσφέρει στον προπονητή του εξαιρετική πρώτη ύλη για…πλάσιμο. Το καλοκαίρι η ανανέωση του συμβολαίου του πέρασε από σαράντα κύματα αλλά τελικά η κατάληξη ήταν ευτυχής και για τις δύο πλευρές.

Ο πρωταθλητής όχι μόνο κράτησε ένα από τα μεγαλύτερα prospects του ελληνικού μπάσκετ, αλλά συμφώνησε μαζί του για άλλα δύο χρόνια, έως το καλοκαίρι του 2022. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η τεράστια επιθυμία του ίδιου του παίκτη να παραμείνει στην ομάδα, αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Καλαϊτζάκης θα λάβει σχεδόν τα ίδια χρήματα που προέβλεπε το συμβόλαιό του για έναν χρόνο, σε βάθος… δύο!

Συγκεκριμένα από εκεί που είχε να λάβει 120.000 ευρώ για την σεζόν 2020-21 συμφώνησε να λάβει 130.000 ευρώ για δύο χρόνια! Μόνο και μόνο από αυτό το γεγονός, εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος την «δίψα» και την επιθυμία του 21χρονου να συνεχίσει στους «πράσινους» και να μην μείνει ελεύθερος προκειμένου να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Το παιδί θα έχει ενεργό ρόλο στην Basket League, με τον Γιώργο Βόβορα να του εμπιστεύεται αρκετά λεπτά στα ματς του εγχώριου πρωταθλήματος, γεννάται κι η ευκαιρία για τον 21χρονο γκαρντ, έχοντας λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις για χρησιμοποίηση ακόμη και στην Ευρωλίγκα, να καταφέρει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι …Καλαϊτζάκηδες στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, οι U20 παίκτες έρχονται και φεύγουν διαρκώς από την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Με εξαίρεση τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, για τον οποίο οι προσδοκίες είχαν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο λόγω του ταλέντου και των εμφανίσεων στις εθνικές εφήβων, σχεδόν κανείς άλλος από όλους όσοι αποκτήθηκαν σε ηλικία κάτω των 20 ετών δεν ανάγκασε μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις τον εκάστοτε προπονητή να του δώσει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής κι αριθμό παιχνιδιών, ασχέτως αν ο Βασιλάκης τα παράτησε νωρίς έχοντας πλουτίσει νεότατος!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News