Poll: Ποια ήταν η καλύτερη μεταγραφή - επιλογή του Νίκου Νταμπίζα στον Παναθηναϊκό;

Φουλάρει για Κάτσε - Μυστακίδη

Ο Νίκος Νταμπίζας ήταν ο μοναδικός επιτυχημένος τεχνικός διευθυντής που είχε ο Παναθηναϊκός στη θητεία του Γιάννη Αλαφούζου και από ότι φαίνεται είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Το newspao.gr σας θυμίζει τις μεταγραφές-επιλογές του Νικού Νταμπίζα που έγιναν τα καλοκαίρια του 2013 και του 2014 και σας καλεί να διαλέξετε ποια θεωρείτε ότι ήταν η πιο πετυχημένη. Φυσικά, στο τελικό poll δεν υπάρχουν οι μεταγραφές που δεν “βγήκαν”, όπως επίσης και οι μεταγραφές που ήταν επιλογές του Γιάννη Αναστασίου (π.χ. Μπεργκ, Μέντες).

Σεζόν 2013-14:

  • Νίκος Καρέλης: Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός βελτιώθηκε αρκετά στον Παναθηναϊκό με τον οποίο πέτυχε 36 γκολ σε 114 συμμετοχές σε 2,5 χρόνια πριν παραχωρηθεί στην Γκενκ! Είχε έρθει έναντι 65.000 ευρώ από την Άμκαρ Περμ.
  • Μεχντί Αμπέντ: Ήρθε ως δανεικός από την Νιούκαστλ την σεζόν 2013-14 και ήταν εξαιρετικός με 38 εμφανίσεις και 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
  • Νάνο: Όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό ως ελεύθερος από την Β’ Ισπανίας (Πονφεραντίνα) ξεσήκωσε αρκετές αντιδράσεις, ωστόσο διέψευσε τους πάντες και ήταν εξαιρετικός για δύο σεζόν (μέτριος την τρίτη). Έπαιξε 107 φορές, μοίρασε 20 ασίστς και σκόραρε 5 φορές.
  • Βίκτωρ Κλωναρίδης: Στις τρεις πρώτες χρονιές του στον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε ακριβώς 100 εμφανίσεις (23 γκολ) και έδωσε βοήθειες και πολύτιμες νίκες με τις εμφανίσεις του.
  • Γκόρντον Σίλντενφελντ: Ο Κροάτης διεθνής αμυντικός βρέθηκε για δύο χρόνια δανεικός στον Παναθηναϊκό και αποτέλεσε τον ηγέτη της “πράσινης” άμυνας και ένα από τα καλύτερα σέντερ μπακ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Έκανε 73 εμφανίσεις (2 γκολ).
  • Μλάντεν Πέτριτς: Αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Γουέστ Χαμ για να καλύψει το κενό του Λουτσιάνο Φιγκερόα. Στα 2,5 χρόνια που έμεινε στην Αθήνα, ο Κροάτης επιθετικός σκόραρε 14 φορές και μοίρασε 10 ασίστς σε 79 ματς, ενώ αγαπήθηκε και από την εξέδρα.
  • Άντριαν Μπαλμπόα: Η μόνη “παραφωνία” στις επιλογές Νταμπίζα. Ήρθε δανεικός για ένα χρόνο από την Σερίτο, έπαιξε για λίγο στο κύπελλο και δεν βοήθησε ούτε με την Κ20.

* Οι υπόλοιπες μεταγραφές της σεζόν ήταν επιλογές Γιάννη Αναστασίου (Μπεργκ, Μέντες Ντα Σίλβα, Μπαϊράμι, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Κουτρουμπής)

Σεζόν 2014-15:

  • Λουκ Στιλ: Ήταν η μοναδική επιλογή του Νίκου Νταμπίζα στην τελευταία του σεζόν στο “τριφύλλι”, αφού όλες οι άλλες ήταν επιλογές Αναστασίου (Μπούρμπος, Μπούι, Νίνης, Μπερίσα). Ο Άγγλος κίπερ ήρθε ως ελεύθερος από την Μπάρνσλεϊ και με εξαίρεση την τελευταία του σεζόν στο “τριφύλλι” ήταν εξαιρετικός. Έκανε 96 εμφανίσεις και αγαπήθηκε -και αυτός- από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.


Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News