Ποιότητα υπάρχει αλλά έμεινε αναξιοποίητη

Μυθικό γκολ Μαουρίσιο, «μειώνει» ο Παναθηναϊκός (vid)

Τραβάγαμε τα μαλλιά μας με την ανικανότητα Βιγιαφάνιες, Μακέντα, Αϊτόρ (μπήκε αλλαγή, υποτίθεται ότι ήταν φρέσκος και δεν σταύρωσε μισή σωστή ενέργεια) να σταθούν έστω…όρθιοι στο γήπεδο.

Όποιος κι αν είναι προπονητής του χρόνου πρέπει να κερδίσει πράγματα από την επιθετική γραμμή που διαθέτει κάμποσους καλούς παίκτες οι οποίοι φέτος αδίκησαν τους εαυτούς τους. Μην γράφουμε τα ίδια και τα ίδια.

Την ομάδα την προετοίμασε ένας ακατάλληλος προπονητής που πήρε παράλογες αποφάσεις κι άφησε κενά σε σημαντικές θέσεις. Αποχώρησε αφήνοντας ρόστερ με αδυναμίες, σε άσχημη ψυχολογική κι αγωνιστική κατάσταση και σε ένα χρονικό διάστημα που υπήρχαν συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Μπόλονι ανέλαβε ομάδα αγύμναστη, στην οποία υπήρχαν τεράστιες αμυντικές αδυναμίες.

Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη ήταν η διαχείριση αυτής της κατάστασης. Προσπάθησε να μην διασυρθεί, να μην τσαλακωθεί το γόητρο του συλλόγου πηγαίνοντας σε αρκετά συντηρητικά σχήματα.

Το γεγονός αυτό έφερε το αποτέλεσμα που ήθελε ο σύλλογος, κάποιες μάχες κερδήθηκαν, κάποιες χάθηκαν, το σημαντικό ήταν πως οι πράσινοι τερμάτισαν έχοντας βάσιμες ελπίδες να βγουν 2οι άσχετα αν στα πλέι οφ χάθηκε η μπάλα, μαζί κι η αξιοπρέπεια.

Με την ειδική διαχείριση του Ρουμάνου (ή φοβική όπως την χαρακτηρίζουν δικαιολογημένα κάποιοι) ο κόουτς μπόρεσε να μην χαθεί ο έλεγχος αλλά ταυτόχρονα δεν βοήθησε και τους επιθετικογενεις ποδοσφαιριστές να ενσωματωθούν σωστά στην ομάδα.

Ποιότητα όμως υπάρχει μπροστά, λαμβάνοντας όσα έκανε στον ντέρμπι ο Ιωαννίδης.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News