Ανδρέας Τεττέη: Το 30% που μπορεί να αξίζει εκατομμύρια και η κίνηση του Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των δικαιωμάτων του Ανδρέα Τεττέη, ακολουθώντας μία δοκιμασμένη στρατηγική από το πρόσφατο παρελθόν.
Η περίπτωση του Ανδρέα Τεττέη φαίνεται πως οδηγεί τον Παναθηναϊκό σε ένα μονοπάτι που έχει ακολουθήσει ξανά με επιτυχία. Το σχέδιο θυμίζει έντονα όσα είχαν προηγηθεί με τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Γιώργο Βαγιαννίδη: πρώτα απόκτηση του συνόλου των οικονομικών δικαιωμάτων και στη συνέχεια απόλυτος έλεγχος οποιασδήποτε μελλοντικής διαπραγμάτευσης.
Στην περίπτωση του Βαγιαννίδη, οι «πράσινοι» είχαν εξαγοράσει το ποσοστό που διατηρούσε η Ίντερ, πριν ακολουθήσει η μετακίνησή του στη Σπόρτινγκ έναντι 12,5 εκατ. ευρώ συν μπόνους. Αντίστοιχη ήταν η λογική και με τον Ιωαννίδη, όταν ο Παναθηναϊκός απέκτησε το υπόλοιπο 50% από τον Λεβαδειακό και αργότερα διαχειρίστηκε αποκλειστικά τη μεταγραφή του στην πορτογαλική ομάδα.
Τώρα στο επίκεντρο βρίσκεται ο Τεττέη. Ο Παναθηναϊκός είχε δαπανήσει περίπου 3 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του από την Κηφισιά, σε ένα συνολικό πακέτο μαζί με τον Παύλο Παντελίδη που πλησίασε τα 3,5 εκατ. ευρώ. Η ομάδα των βορείων προαστίων, ωστόσο, διατήρησε ποσοστό 30%.
Και αυτό ακριβώς είναι το κομμάτι που οι «πράσινοι» θέλουν πλέον να τακτοποιήσουν. Η χρηματιστηριακή αξία του Τεττέη έχει ανέβει σημαντικά, οι εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον και ήδη υπάρχουν εκτιμήσεις στην αγορά πως μία μελλοντική πρόταση μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Αν ο Παναθηναϊκός θελήσει κάποια στιγμή να διαπραγματευτεί μία μεγάλη μεταγραφή, το 30% της Κηφισιάς θα μεταφράζεται σε αρκετά εκατομμύρια. Σε πιθανό deal 30 εκατ. ευρώ, για παράδειγμα, το συγκεκριμένο ποσοστό αντιστοιχεί σε 9 εκατ., ενώ στα 40 εκατ. ευρώ ανεβαίνει στα 12 εκατ.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Πού απευθύνονταν οι αιχμές Χέιζ-Ντέιβις - «Κάπως το έχει πάρει βαριά»
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η κίνηση με νόημα στη διαμάχη Βίσση – Καρβέλα
- «Φωτιά» το T-Center: Η επίσημη προσέλευση στο Παναθηναϊκός-Φενέρ
- «Παναθηναϊκός και Μπριζ για Μιχαηλίδη – Τι ισχύει με το συμβόλαιό του»
- Παναθηναϊκός: Το πανέξυπνο τρικ του Ομπράντοβιτς που «έσπασε» την πίεση της Φενέρ (vid)