SPORT FM TV: Τι παίζει με Champions League και Nova

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πλάνο στον χώρο των αθλητικών media φέρεται να επεξεργάζεται ο Γιάννης Αλαφούζος

Αλαφούζος: «Γι΄αυτό ζήτησα από τον κ. Γιοβάνοβιτς να αποχωρήσει»

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στην εκπομπή Game Night, ο Γιάννης Αλαφούζος εξετάζει ένα μεγάλο εγχείρημα στον χώρο των αθλητικών μεταδόσεων, με φόντο το Champions League και τη Nova.

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πλάνο στον χώρο των αθλητικών media φέρεται να επεξεργάζεται ο Γιάννης Αλαφούζος, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας που θα φιλοξενεί ισχυρό αθλητικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή Game Night , το συγκεκριμένο πρότζεκτ βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού και περιλαμβάνει κινήσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν σημαντικά τον χάρτη των αθλητικών μεταδόσεων στην Ελλάδα.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης
Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του σχεδίου αφορά το Champions League. Όπως μεταφέρθηκε στην εκπομπή, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ήδη βρεθεί μαζί με συνεργάτες του στη Νιόν, όπου βρίσκεται η έδρα της UEFA, στο πλαίσιο των διεργασιών που αφορούν τον επόμενο κύκλο τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση βρίσκεται ψηλά στη λίστα του νέου εγχειρήματος, καθώς αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα τηλεοπτικά προϊόντα στον αθλητισμό.

Μάλιστα, εφόσον προχωρήσει συμφωνία για σχετικό περιεχόμενο, το πλάνο δεν προβλέπει αποκλειστική αξιοποίησή του μέσω της ελεύθερης συχνότητας του ΣΚΑΪ. Η νέα πλατφόρμα προορίζεται να αποκτήσει δικό της ρόλο στη μετάδοση αθλητικών γεγονότων και να λειτουργήσει ως ξεχωριστό ψηφιακό προϊόν.

Ένα επιπλέον στοιχείο που αυξάνει σημαντικά το οικονομικό μέγεθος της υπόθεσης είναι η διάρκεια των επόμενων δικαιωμάτων του Champions League. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Game Night, ο νέος κύκλος θα αφορά τετραετία και όχι τριετία, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζεται να ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας.

Οι πληροφορίες που μεταφέρθηκαν στην εκπομπή αναφέρουν ότι στην πρώτη της περίοδο η πρόσβαση θα είναι δωρεάν, προκειμένου να δημιουργηθεί γρήγορα μια μεγάλη βάση εγγεγραμμένων χρηστών.

Η λογική του συγκεκριμένου μοντέλου είναι να δοθεί αρχικά η δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει και να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία χωρίς κόστος και, σε μεταγενέστερο στάδιο, το μοντέλο λειτουργίας να διαφοροποιηθεί.

Παράλληλα, ένα από τα βασικά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι το πώς ακριβώς θα στηθεί το εγχείρημα.

Η μία εκδοχή θέλει την πλατφόρμα να αναπτύσσεται από την αρχή, με νέες τεχνολογικές υποδομές, περιεχόμενο και συνδρομητικό κοινό.

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο σενάριο, που αφορά τη Nova. Σύμφωνα με το Game Night, οι συζητήσεις για ενδεχόμενη εξαγορά βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει οριστική συμφωνία.

Στο οικονομικό κομμάτι φέρεται να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζεται ως τέτοια που να αποκλείει συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρθηκε στην ίδια εκπομπή, το συνολικό ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ για την πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου θα απαιτηθούν και επιπλέον κεφάλαια.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr