Παναθηναϊκός: Νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ για να «αποφύγει» κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά!

Οι «πράσινοι» κυνηγούν το 2/2 στη Super League, αλλά παράλληλα θέλουν να βάλουν τέλος σε μία εντός έδρας επίδοση που έχει εμφανιστεί μόλις μία φορά στο παρελθόν.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε, αλλά χρειάζεται βελτίωση!

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν φέρνει τον Παναθηναϊκό απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League να έχει ιδιαίτερη σημασία για τους «πράσινους».

Η ομάδα του Τζέικομπ Νίστρουπ θέλει να κάνει το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα, μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού, όμως υπάρχει και μία στατιστική παράμετρος που δίνει επιπλέον ενδιαφέρον στο αποψινό παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έχει συμπληρώσει τέσσερις διαδοχικές εντός έδρας αναμετρήσεις πρωταθλήματος χωρίς νίκη και σε περίπτωση που δεν κερδίσει τον ΠΑΟΚ θα ισοφαρίσει το μεγαλύτερο σχετικό αρνητικό σερί της ιστορίας του.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης
Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Η συγκεκριμένη σειρά ξεκίνησε από το παιχνίδι απέναντι στον Παναιτωλικό, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Ακολούθησαν τα εντός έδρας παιχνίδια των playoffs της περασμένης σεζόν, στα οποία ο Παναθηναϊκός έμεινε στην ισοπαλία απέναντι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Έτσι, οι «πράσινοι» έχουν πλέον φτάσει τα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος στο γήπεδό τους χωρίς τρίποντο.

Η μοναδική φορά που το συγκεκριμένο σερί έφτασε στα πέντε παιχνίδια ήταν πριν από 19 χρόνια.

Στο φινάλε της σεζόν 2006/07, ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει διαδοχικές εντός έδρας ήττες από Ατρόμητο, Εργοτέλη και Άρη, ενώ είχε μείνει στην ισοπαλία με την Κέρκυρα.

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος άρχισε με το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, το οποίο ολοκληρώθηκε με 0-0, ανεβάζοντας τότε το σερί στα πέντε παιχνίδια χωρίς εντός έδρας νίκη.

Αυτό παραμένει μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο αντίστοιχο αρνητικό σερί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Επομένως, το αποψινό ματς με τον ΠΑΟΚ έχει διπλή σημασία. Από τη μία οι «πράσινοι» θέλουν να φτάσουν τους έξι βαθμούς σε δύο αγώνες, διατηρώντας το απόλυτο στο ξεκίνημα της Super League.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr