Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Αυτός σφυρίζει το ντέρμπι – Το ελληνικό παρελθόν του

Ο 45χρονος Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ επιστρέφει στην Ελλάδα για ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι, έχοντας ήδη διευθύνει έξι σημαντικές αναμετρήσεις στη χώρα μας.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Αυτός σφυρίζει το ντέρμπι – Το ελληνικό παρελθόν του

Σε έναν διαιτητή από την κορυφαία κατηγορία της UEFA κατέληξε η ΚΕΔ για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Ο Φέλιξ Τσβάιερ θα είναι εκείνος που θα διευθύνει την αναμέτρηση, με τον 45χρονο Γερμανό να αποτελεί κάθε άλλο παρά άγνωστο πρόσωπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η παρουσία του στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι η έβδομη φορά που ορίζεται σε ελληνικό ντέρμπι, καθώς έχει ήδη βρεθεί σε πέντε αναμετρήσεις πρωταθλήματος και έναν τελικό Κυπέλλου.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης
Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Η πρώτη του παρουσία καταγράφηκε στον τελικό Κυπέλλου του 2019 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε επικρατήσει με 1-0.

Έναν χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2020, είχε διευθύνει το Άρης – ΠΑΟΚ 0-2, ενώ τον Οκτώβριο του 2024 βρέθηκε στο Παναθηναϊκός – Άρης 1-1.

Ακολούθησε το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-2 τον Φεβρουάριο του 2025, προτού επιστρέψει στο ΟΑΚΑ τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς για το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-1.

Η πιο πρόσφατη παρουσία του σε ελληνικό ντέρμπι ήταν τον Οκτώβριο του 2025, όταν είχε σφυρίξει το Άρης – Παναθηναϊκός 1-1.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr