Προπονητής Κράλοβε: «Κλότσησα μπουκάλι και έστειλα τον διαιτητή στο διάολο - Εναντίον μας αποφάσεις»
Πολύ δύσκολα αποδέχθηκαν στη Χράντετς Κράλοβε τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε η πρόκριση απέναντι στον Παναθηναϊκό, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται 2-1 στην παράταση υπέρ των «πράσινων».
Σύμφωνα με την τσεχική ιστοσελίδα inFotbal.cz, ο προπονητής της Χράντετς, Νταβίντ Χόρεϊς, εμφανίστηκε ιδιαίτερα φορτισμένος μετά το τέλος της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να κρύψει την υπερηφάνειά του για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του.
Ο Τσέχος τεχνικός τόνισε: «Είναι επώδυνο, αλλά δεν θέλω το σημερινό αποτέλεσμα να επισκιάσει όσα πετύχαμε στην Ευρώπη. Πήραμε ένα μάθημα και πρέπει να επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Έτσι είναι μερικές φορές το ποδόσφαιρο, πέφτεις, αλλά το σημαντικό είναι να σηκωθείς. Δεν έχουμε λόγο να μείνουμε γονατιστοί, δεν έχουμε τίποτα για το οποίο να ντρεπόμαστε, παίξαμε εξαιρετικά. Ενθάρρυνα τα παιδιά και τα ευχαρίστησα. Η Χράντετς έδειξε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη».
Στάθηκε ιδιαίτερα στις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του και στην αδυναμία της να τελειώσει καλύτερα τις φάσεις.
«Είμαι πάρα πολύ περήφανος για την ομάδα και για τον τρόπο που παίξαμε σήμερα. Ήταν ένα απαιτητικό παιχνίδι, και πνευματικά, αλλά παίξαμε εξαιρετικά. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για να γυρίσουμε το ματς υπέρ μας. Αμυντικά τα παιδιά ήταν φανταστικά, αλλά στην αντίπαλη περιοχή δεν ήμασταν καλοί. Αν θέλουμε να πετύχουμε σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να βελτιώσουμε την τελική μας προσπάθεια».
Η Χράντετς ισοφάρισε στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας με τον Βλαντιμίρ Νταρίντα και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου ο Χόρεϊς πίστεψε ότι η ομάδα του είχε το πάνω χέρι.
«Από την αρχή της παράτασης πίστευα ότι θα τους κερδίσουμε. Ήμασταν ξεκάθαρα καλύτεροι, εκείνοι είχαν αρχίσει να πέφτουν και ουσιαστικά περιορίζονταν σε διώξιμο της μπάλας. Στο τέλος όλα κρίθηκαν από μία αμφισβητούμενη στιγμή στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης».
Η φάση στην οποία ο Ελιόνε Νέτο πάτησε τον Σίριλ Ντέσερς εξετάστηκε από τον Γερμανό διαιτητή Σάσα Στέγκεμαν στο VAR, με αποτέλεσμα να καταλογιστεί το πέναλτι που έδωσε τελικά την πρόκριση στον Παναθηναϊκό.
Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με τον Χόρεϊς να αποβάλλεται και να αποκαλύπτει τι συνέβη:
«Κλότσησα ένα μπουκάλι και του είπα να πάει στο διάολο. Χάλασε ολόκληρο το βράδυ και για τους 9.000 ανθρώπους που βρίσκονταν εδώ».
Για τη διαδικασία του VAR πρόσθεσε: «Στεκόμασταν εκεί. Έλεγε “ξεκάθαρο πέναλτι και κίτρινη κάρτα”. Είχε αποφασίσει αμέσως».
Ο τεχνικός της Χράντετς είχε παράπονα και για άλλες διαιτητικές αποφάσεις, ιδιαίτερα για το γκολ του Φίλιπ Τσίχακ στην παράταση που δεν μέτρησε.
«Δεν θέλω να παραπονιέμαι, έπρεπε να έχουμε βάλει περισσότερα γκολ. Αλλά υπήρχαν πολλές αποφάσεις εις βάρος μας. Για μένα το γκολ του Τσίχι ήταν κανονικό. Ο διαιτητής σφύριξε και διέκοψε τη φάση. Αν δεν είχε σφυρίξει, θα πήγαινε στο VAR και το γκολ θα μετρούσε, γιατί δεν υπάρχει φάουλ. Δεν το κατάλαβα. Υπήρχαν αρκετές στιγμές που πήγαν εναντίον μας».
Ιδιαίτερα φορτισμένος ήταν και ο 21χρονος Νέτο, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι λίγο πριν από τη φάση του πέναλτι.
Ο Χόρεϊς αποκάλυψε ότι ο νεαρός μέσος ξέσπασε σε κλάματα στα αποδυτήρια:
«Ο Βλτσάκ είχε κράμπες, αντιδράσαμε και βάλαμε τον Έλο έχοντας στο μυαλό μας και τα πέναλτι. Έχει αυτοπεποίθηση και θα αναλάμβανε ένα. Ήταν μία αλληλουχία λαθών και μετά μία άτυχη στιγμή, όταν πάτησε το πόδι του αντιπάλου. Φαινόταν ότι τον επηρέασε πολύ, έκλαιγε. Τώρα πρέπει να τον βοηθήσουμε, να του δείξουμε ότι είμαστε ομάδα και ένα καλό σύνολο. Είμαστε εδώ για εκείνον».
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός-Μακάμπι 90-67
- Οι πόντοι των παικτών μετά το Παναθηναϊκός-Μακάμπι 90-67
- Παναθηναϊκός Euroleague: Ο επόμενος αντίπαλος - Κανάλι, ώρα και έδρα
- ΣΠΟΡ FM TV: Πώς βλέπουμε δωρεάν και χωρίς εγγραφή σε κινητό, υπολογιστή και τηλεόραση
- Κοτζιάς: «Κόπηκε ο Ντάντε. Ξέρουν Τζούτζης και Παππάς αν η μπαταρία είναι γεμάτη ή όχι»