Προβλημάτισε ο Παναθηναϊκός, ισόπαλος και όλα για την πρόκριση στη ρεβάνς!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς στο ΟΑΚΑ, όμως πλήρωσε τα αμυντικά κενά του και έμεινε στο 1-1 με την ΤΣΣΚΑ 1948.

Προβλημάτισε ο Παναθηναϊκός, ισόπαλος και όλα για την πρόκριση στη ρεβάνς!

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με την ΤΣΣΚΑ 1948 στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς της Σόφιας.

Οι «πράσινοι» μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 21ο λεπτό, όταν ο Σαντίνο Αντίνο κινήθηκε από τα αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί και γέμισε στην περιοχή. Ο Αντριάνο Γιάγκουσιτς έκανε εξαιρετική κίνηση σαν σέντερ φορ και με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Το προβάδισμα, όμως, δεν κράτησε για πολύ. Στο 31’ η ΤΣΣΚΑ 1948 εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια του Παναθηναϊκού, βρήκε χώρο από τη δεξιά πλευρά και μετά από χαμηλό γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ρούσεφ έκανε το 1-1 από κοντά.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης
Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο για να ψάξει δεύτερο γκολ, όμως δεν κατάφερε να αποκτήσει ξανά προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά του έλειψε η καθαρή ιδέα και η ουσία στην τελική προσπάθεια.

Η ΤΣΣΚΑ 1948 αμύνθηκε με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα, έκλεισε τους χώρους και πήρε αποτέλεσμα που την κρατά μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, καλείται πλέον να πάει στη Βουλγαρία για τη νίκη που θα του δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Οι «πράσινοι» μπήκαν καλύτερα στο ματς, είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και προσπάθησαν να βρουν ρυθμό μέσα από την κυκλοφορία και τις συνεργασίες τους. Μέχρι το 25’ η εικόνα τους ήταν σαφώς πιο πειστική, με την ομάδα του Τζέικομπ Νίστρουπ να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μόλις στο 2’, όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των Βούλγαρων, ο Πέδρο Τσιριβέγια έκανε το σουτ, όμως ο Ντβάλι έκοψε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Η ΤΣΣΚΑ 1948 απείλησε στο 18’, με τον Μέγερ να δοκιμάζει το πόδι του και την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ινιάκι Πένια.

Στο 21’ ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Σαντίνο Αντίνο έκανε εξαιρετική ενέργεια και γέμισε στην περιοχή, με τον Αντριάνο Γιάγκουσιτς να παίρνει θέση φορ και να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-0.

Αντί, όμως, το γκολ να δώσει στους «πράσινους» μεγαλύτερη ώθηση, η ΤΣΣΚΑ 1948 άρχισε σταδιακά να κερδίζει μέτρα και να μπαίνει πιο ενεργά στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 26’ με σουτ του Στέφαν ντε Φράι, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Μαρίνοβ.

Οι Βούλγαροι πίεσαν στη συνέχεια και μέσα από ένα διάστημα με συνεχόμενα κόρνερ βρήκαν την ισοφάριση. Στο 31’ ο Κουέγιαρ γύρισε την μπάλα από τη δεξιά πλευρά και ο Ρούσεφ εκτέλεσε από κοντά, γράφοντας το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει ξανά δυνατά, έχοντας καλή στιγμή στο 46’ με τον Έλμιν Ραστόντερ, όμως το τελείωμά του δεν είχε την απαιτούμενη δύναμη και ο Μαρίνοβ μπλόκαρε.

Στο 52’ ο Γιάγκουσιτς απείλησε ξανά, με τον τερματοφύλακα της ΤΣΣΚΑ 1948 να δυσκολεύεται αλλά να κρατά την μπάλα σε δύο χρόνους.

Η μεγαλύτερη προειδοποίηση για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 57’. Ο Ρούσεφ έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε μεγάλη κούρσα και βρέθηκε απέναντι στον Πένια, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε με το σώμα και κράτησε το 1-1.

Από εκεί και μετά, οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες μπροστά από την πολυπρόσωπη άμυνα της ΤΣΣΚΑ 1948. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν να προστατεύσουν το αποτέλεσμα.

Στο 81’ η ΤΣΣΚΑ 1948 έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όταν ο Ντιαλό βρήκε χώρο από πλάγια θέση και σούταρε δυνατά, με τον Πένια να διώχνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Γκάσεβιτς βρήκε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ.

Το 1-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς στη Σόφια, με τον Παναθηναϊκό να καλείται πλέον να ψάξει εκτός έδρας τη νίκη που θα του δώσει την πρόκριση στα playoffs του Conference League.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζέικομπ Νίστρουπ): Πένια, Τσάπρας (85’ Κάτρης), Ντε Φράι, Φαν Ντρόνγκελεν, Κυριακόπουλος, Καμαρά (67’ Τσέριν), Τσιριβέγια, Πελίστρι (60’ Ταμπόρδα), Γιάγκουσιτς (85’ Κοντούρης), Αντίνο (67’ Ζαρουρί), Ραστόντερ.

ΤΣΚΑ 1948 (Αλεξάνταρ Αλεξάντροβ): Μαρίνοβ, Μεντίνα, Χόφμαν, Ντβάλι, Γκάσεβιτς, Μασιέλ, Κουεγιάρ (74’ Φράνκο), Ζεμζέμι, Ρούσεβ, Μάγερ, Α. Ίλιεβ (67’ Ντιαλό).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr