Παναθηναϊκός, αλγόριθμος: Αυτές είναι πιθανότητες πρόκρισης - Ποιος ο επόμενος αντίπαλος
Το Football Meets Data δημοσίευσε τις εκτιμήσεις του για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους «πράσινους».
Ο Παναθηναϊκός αρχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία απέναντι στην Πάκσι, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League.
Λίγες ώρες πριν από την πρώτη αναμέτρηση στην Ουγγαρία, το Football Meets Data παρουσίασε τις προβλέψεις του για τα ζευγάρια των ελληνικών ομάδων, μέσω του γνωστού μοντέλου πιθανοτήτων που χρησιμοποιεί για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Σύμφωνα με τον αλγόριθμο του Football Meets Data, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί απέναντι στην Πάκσι, έχοντας 74% πιθανότητες να πάρει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.
Εφόσον το «τριφύλλι» ξεπεράσει το εμπόδιο της ουγγρικής ομάδας, τότε θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή του ζευγαριού Σπάρτακ Τρνάβα – ΤΣΣΚΑ 1948.
Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ στη Σλοβακία, ωστόσο το μοντέλο του Football Meets Data δίνει ελαφρύ προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ 1948, η οποία συγκεντρώνει 54% πιθανότητες πρόκρισης έναντι της Σπάρτακ Τρνάβα.
Την ίδια ώρα, ο υπερυπολογιστής αξιολόγησε και τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εμφανίζεται με 73% πιθανότητες να αποκλείσει τη Ντινάμο Κιέβου και να συνεχίσει στη διοργάνωση, παρά το υψηλό επίπεδο δυσκολίας της αναμέτρησης.
Οι εκτιμήσεις του Football Meets Data αποτελούν φυσικά στατιστικές προβλέψεις και όχι δεδομένα αποτελέσματα, με την τελική απάντηση να δίνεται, όπως πάντα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Η αδελφή του Χουάντσο έχει κάνει τατουάζ ένα τριφύλλι
- Στον ΣΚΑΪ ο Παναθηναϊκός για δύο μήνες - Πότε ξεκινά στη νέα πλατφόρμα
- «Ο Χεζόνια παίρνει μόνος του τηλέφωνα και έχει πάρει τηλέφωνο και τις δυο ελληνικές ομάδες»
- Καρπετόπουλος: «Αυτό μπορεί να είναι το μόνο πρόβλημα του Παναθηναϊκού με Πάκσι»
- «Κολλημένος» με Γένσεν ο Παναθηναϊκός!