Το σκάκι συνάντησε το ποδόσφαιρο
Το τμήμα σκάκι του Παναθηναϊκού έκανε επίσκεψη στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του «τριφυλλιού».
Αναλυτικά η ενημέρωση του Παναθηναϊκού:
«Μαζί με τους GM Στέλιο Χαλκιά και Δημήτρη Αλεξάκη και τον FM και Διευθυντή της Σκακιστικής Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Νίκο Συρίγο το τμήμα σκάκι επισκέφτηκε το “Προπονητικό Κέντρο Γεώργιος Καλαφάτης”, όπου στεγάζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και οι Ακαδημίες της Ομάδας.
Περάσαν δύο ώρες με τους μικρούς άσσους της Κ17 που στέφθηκε Πρωταθλήτρια το 2026 και της Κ15 και οι maitre ανέλαβαν να τους μυήσουν στα μυστικά της ασπρόμαυρης σκακιέρας με τα 64 τετράγωνα. Οι Στέλιος Χαλκιάς και Δημήτρης Αλεξάκης εξήγησαν στους μικρούς ταλαντούχους την ευεργετική επίδραση του Σκακιού εντυπωσίασαν τους βιρτουόζους της στρογγυλής Θεάς παίζοντας γρήγορο σκάκι (blitz) και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα όταν γύρισαν την πλάτη στην σκακιέρα και έπαιξαν blind.
Ο Διευθυντής των Ακαδημιών, κύριος Ελευθεριάδης, ο οποίος είχε την εξαιρετική ιδέα να καλέσει το τμήμα για την παρουσίαση, απέδειξε ότι έχει κατανοήσει πλήρως την αξία των κανόνων στρατηγικής μέσα από το Σκάκι και στο ποδόσφαιρο. Το τμήμα σκάκι με την σειρά του χάρισε στις Ακαδημίες δύο σετ ξύλινες σκακιέρες για να παίζουν οι αθλητές τον ελεύθερο τους χρόνο».
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Τρελάθηκε με το ΟΑΚΑ ο Οικονομόπουλος, τι είπε σε Γιαννακόπουλο!
- Απάντησε ο Παυλόπουλος σε Οικονόμου για το «τέταρτο αστεράκι ραμμένο»
- Κάουκι: «Ομπράντοβιτς, το μεγάλο όνειρο του Παναθηναϊκού»
- Παναθηναϊκός: «Κύκλωσε» παίκτη από Ευρωλίγκα - Η πραγματική απόσταση από deal
- Φίλοι της Φενέρ αλλάζουν στάση για Γιαννακόπουλο μετά το Final Four!