Λαμπαδαρίου: Έξαλλη με τον διαιτητή του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (vid)
Η Ελένη Λαμπαδαρίου σχολίασε τη διαιτησία του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, εστιάζοντας στις επίμαχες φάσεις και στον ρόλο του VAR.
Η διαιτησία του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 συνεχίζει να προκαλεί συζήτηση, με την Ελένη Λαμπαδαρίου να τοποθετείται για τις κρίσιμες φάσεις της αναμέτρησης.
Η πρώην διαιτητής μίλησε στην εκπομπή MONOBALA και χαρακτήρισε μέτρια την παρουσία του Ομπρένοβιτς, σημειώνοντας πως η εικόνα του δεν ήταν ανάλογη ενός ελίτ διαιτητή.
Στην ανάλυσή της στάθηκε στο ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού, υποστηρίζοντας πως ο VAR σωστά κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση με τον Ταμπόρδα, καθώς υπήρχε επιθετικό φάουλ.
Παράλληλα, σχολίασε και τη φάση του γκολ που μέτρησε υπέρ των «ερυθρόλευκων», τονίζοντας πως ο VAR θα μπορούσε να καλέσει ξανά τον διαιτητή, τόσο για τη διεκδίκηση του Ταρεμί με τον Τουμπά όσο και για το πιθανό χέρι του Μάρτινς.
Η Ελένη Λαμπαδαρίου είπε:
«Διαιτητής ο Ομπρένοβιτς. Είχαμε μια μέτρια διαιτησία, για να μη πω κατώτερη των περιστάσεων. Μιλάμε για έναν ελίτ διαιτητή. Ο Ταμπόρδα δέχεται ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα, χάνει την ισορροπία του. Για μένα, σωστά κλήθηκε από το VAR να δει ο διαιτητής τη φάση. Υπάρχει επιθετικό φάουλ. Πάει για την μπάλα ο παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά βρίσκει το πόδι του αντιπάλου. Θεωρώ ότι σωστά ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση. Ο Ρέτσος κάνει φάουλ στον Τεττέη.
Είναι φάουλ το ένα, φάουλ το άλλο. Άλλο ένα φάουλ από τον Τεττέη στο πρόσωπο του Ροντινέι. Κι αυτό δεν δόθηκε. Υπάρχουν οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Στο γκολ που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός… ο VAR πρέπει να εξετάασει, αν υπάρχει χέρι από τον Μάρτινς. Είναι από κοντινή απόσταση. Υπάρχει μια διεκδίκηση του Ταρεμί με την Τουμπά. Ο διαιτητής θεώρησε ότι είναι μια ποδοσφαιρική διεκδίκηση της μπάλας. Θεωρώ ότι ο VAR έπρεπε να καλέσει ξανά τον διαιτητή. Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη να τον καλούσε.
Δεν μπορώ να πω ότι έκανε το μοιραίο λάθος. Επειδή είναι μια προσωπική άποψη… μπορώ να υποστηρίξω την απόφασή του. Το χέρι του Μαρτίνς είναι στο όριο του ακούσιου και του εκ προθέσεως παίξιμο. Θα μπορούσε να τον καλέσει στο VAR. Είναι στο όριο. Δεν μπορώ να πάρω ξεκάθαρη θέση. Επειδή έχω πει σε πολλές φάσεις για ποδοσφαιρικές διεκδικήσεις, θα συνεχίσω να έχω μια σταθερή άποψη για αυτή τη φάση. Θα δούμε και μια τελευταία φάση που πέφτει ο Ροντινέι. Δεν υπάρχει κανένα πέναλτι. Σωστά ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Η εικόνα του διαιτητή ήταν απογοητευτική.»
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Το βλέμμα του Αταμάν τα είπε όλα στο φινάλε
- Αταμάν: Οι δηλώσεις μετά το Βαλένθια-Παναθηναϊκός 81-64
- Αταμάν: Η αντίδραση-απάντηση σε ερώτηση που δέχθηκε για το μέλλον του!
- Σκληρή αυτοκριτική από Λεσόρ: «Δεν εμφανιστήκαμε, δεν ήμασταν έτοιμοι, ήμασταν απροετοίμαστοι»
- «Παναθηναϊκός για Βραζιλιάνο εξτρέμ - Στο στόχαστρο ο Ζουάν Μπεζέρα»