Το ανησυχητικό στατιστικό του Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός εμφανίζει σοβαρό πρόβλημα στην εκτέλεση, με την παραγωγικότητά του να έχει πέσει αισθητά στα τελευταία παιχνίδια.
Ένα στοιχείο που αποτυπώνει καθαρά τη δυσκολία του Παναθηναϊκού στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι είναι η εικόνα των τελευταίων έξι επίσημων αγώνων του. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έχει βρει δίχτυα μόλις τρεις φορές σε αυτό το διάστημα και κανένα από αυτά τα γκολ δεν ήρθε σε κανονική ροή παιχνιδιού.
Το συγκεκριμένο σερί ξεκινά μετά το ματς με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία, στις 8 Μαρτίου. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι «πράσινοι» έδωσαν δύο παιχνίδια με τη Ρεάλ Μπέτις για τη φάση των «16» του Europa League και άλλα τέσσερα για το πρωτάθλημα, απέναντι σε Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.
Σε αυτά τα έξι παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός πέτυχε τρία γκολ και όλα ήρθαν με πέναλτι. Το πρώτο σημειώθηκε απέναντι στη Ρεάλ Μπέτις, στο πρώτο ματς, ενώ τα άλλα δύο ήρθαν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, με εκτελεστές τον Ανάς Ζαρουρί και τον Ανδρέα Τεττέη.
Την ίδια ώρα, η ομάδα έμεινε στο μηδέν απέναντι στον Παναιτωλικό, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ενώ δεν βρήκε άλλο γκολ ούτε στο δεύτερο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μπέτις. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός περνά μια περίοδο έντονης επιθετικής δυστοκίας, με το πρόβλημα να είναι πλέον ξεκάθαρο στο πιο απαιτητικό σημείο της σεζόν.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Πάει για ψηλό επιπέδου Λεσόρ στη νέα εποχή
- Ψάχνει ηχηρό όνομα: Παίρνει γκαρντ από το πάνω ράφι ο Παναθηναϊκός
- Το δεκαήμερο του Μπογκντάνοβιτς και το μεγάλο «χαρτί» Ομπράντοβιτς
- «Ο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να είναι στους πάγκους - Ζήτημα ημερών η συνάντηση με Παναθηναϊκό»
- Conference: Ο Παναθηναϊκός μαθαίνει αντίπαλο - Τα υπογκρούπ και η κλήρωση