Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Η αλήθεια για Ζαγαρίτη και το καλοκαιρινό πλάνο

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει λύσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας και το όνομα του Βασίλη Ζαγαρίτη έχει πέσει στο τραπέζι, χωρίς να υπάρχει ακόμη προχωρημένη κίνηση.

Επίσημο: Ανακοινώθηκε από νέα ολλανδική ομάδα ο Βασίλης Ζαγαρίτης (pic)

Το όνομα του Βασίλη Ζαγαρίτη έχει αρχίσει να ακούγεται όλο και περισσότερο γύρω από τον Παναθηναϊκό ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Δεν είναι τυχαίο, αφού οι «πράσινοι» ψάχνουν αριστερό μπακ για να πλαισιώσουν τον Γιώργο Κυριακόπουλο στη νέα σεζόν.

Στο υπάρχον πλάνο δεν φαίνεται να υπάρχει χώρος για τον Χάβι Ερνάντεθ, ο οποίος δύσκολα θα παραμείνει μετά το τέλος του δανεισμού του. Ο Ισπανός αποκτήθηκε για το αριστερό άκρο της άμυνας, όμως στην πορεία χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές πιο κεντρικά, ώστε να καλυφθούν άλλες ανάγκες στα μετόπισθεν.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ζαγαρίτης εμφανίζεται ως μια περίπτωση που έχει ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται άλλωστε για έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει καλά το περιβάλλον του συλλόγου, αφού προέρχεται από τις ακαδημίες του «τριφυλλιού».

Από τη μία πλευρά, υπάρχει θετική διάθεση από τον ίδιο για επιστροφή στην Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι που έχει αφήσει να φανεί και ο ίδιος, κάτι που φυσικά κρατά ζωντανή τη σχετική συζήτηση γύρω από το όνομά του.

Από την άλλη, το θέμα δεν βρίσκεται ακόμη σε τόσο προχωρημένο στάδιο. Στον Παναθηναϊκό έχουν συζητήσει την περίπτωσή του, όμως μέχρι στιγμής δεν προκύπτει ότι έχει γίνει κίνηση προσέγγισης προς τον ποδοσφαιριστή.

Ένα βασικό δεδομένο είναι πως ο Ζαγαρίτης δεν μένει ελεύθερος. Δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Χέρενφεν έως τις 30 Ιουνίου 2028, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε εξέλιξη θα περνούσε μέσα από διαφορετική διαδικασία και όχι από μια απλή συμφωνία με τον παίκτη.

Η φετινή του παρουσία στην Ολλανδία μόνο απαρατήρητη δεν περνά. Ο 24χρονος αριστερός μπακ έχει γεμάτη χρονιά, με 31 συμμετοχές, 2 γκολ και 3 ασίστ, στοιχεία που δείχνουν ότι έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό και σταθερότητα.

Η διαδρομή του μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό είχε αρκετές στάσεις. Το καλοκαίρι του 2021 μετακόμισε στην Πάρμα, δεν κατάφερε όμως να στεριώσει εκεί, ενώ το καλοκαίρι του 2024 πήγε στην Αλμέρε, όπου έκανε πολύ καλή σεζόν και κέρδισε το επόμενο βήμα με τη Χέρενφεν.

Για τον Παναθηναϊκό, μια πιθανή επιστροφή του θα είχε και ένα επιπλέον όφελος πέρα από το αγωνιστικό. Ο Ζαγαρίτης μπορεί να δηλωθεί ως γηγενής στη λίστα της UEFA, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για μια ομάδα που έχει ανάγκη από περισσότερες τέτοιες λύσεις στο ρόστερ της.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr