ΟΥΕΦΑ και σφυρίχτρα: Γιατί ο Παναθηναϊκός πάει… υποψιασμένος στη ρεβάνς

Σπουδαίο ματς, από άλλες εποχές, αυτό της Πέμπτης. Η ανυπομονησία και η αγωνία στο φουλ, με τον οργανισμό να ονειρεύεται με τα μάτια ανοιχτά τα προημιτελικά.

ΟΥΕΦΑ και σφυρίχτρα: Γιατί ο Παναθηναϊκός πάει… υποψιασμένος στη ρεβάνς

Και ναι, κόντρα σε όλους, ειδικά απέναντι σε εκείνα τα «εργαλεία» της ΟΥΕΦΑ που συχνά μοιάζουν να πηγαίνουν χεράκι-χεράκι με τα εγχώρια… μπουμπούκια, τα οποία από το 1996 σε έχουν ταράξει στα χειρουργεία.

Αναρωτιόμαστε: υπήρχε έστω και 1% πιθανότητα να μην έπαιρνε ΠΑΟΚ/ΟΣΦΠ το πέναλτι που έγινε προχθές πάνω στον Τζούρισιτς, το οποίο ο γίγας ρέφερι σφύριξε… επιθετικό φάουλ; Είπαμε: για τον Παναθηναϊκό ισχύουν άλλοι κανονισμοί!

Την Πέμπτη, πάντως, ακόμα και με 50αρίσια διαιτησία οι «πράσινοι» δεν είναι φαβορί. Συγκρούονται με ομάδα ποιοτική στην επίθεση, που αριθμεί λίγους αλλά γεμάτους ενέργεια άσους.

Στο ματς της Αθήνας, τα παιδιά του Ράφα πήραν ψυχολογικό προβάδισμα πολύ μεγαλύτερο από την ελάχιστη διαφορά με την οποία κέρδισαν. Είδαν πως οι αντίπαλοί τους παίζονται. Στο κάτω-κάτω, δεν μιλάμε για τις ομαδάρες της Μαδρίτης, μήτε για την Μπάρτσα.

«Κάτι» δημιουργείται στον ιστό της πράσινης ομάδας και πρέπει να αξιοποιηθεί στο καινούργιο προφίλ της.

Η τριπλέτα Τεττέη-Ταμπόρδα-Ρενάτο ήταν «εκεί» στο πρώτο παιχνίδι, επιφέροντας καίρια χτυπήματα, αποδίδοντας εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Θα είναι ενδιαφέρον το ματς, το ίδιο κι η προπονητική μονομαχία, αλλά εμείς θέλουμε να τσεκάρουμε και την απόδοση του ρέφερι, μιας και ο Παναθηναϊκός αδικείται συστηματικά εδώ και πολύ καιρό και στην Ευρώπη.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr