Παναθηναϊκός: «Πρόβα» για Μπέτις, τι έκανε ο Μπενίτεθ με Λεβαδειακό
Στο 1-4 του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά φάνηκε ένα άλλο σενάριο αγώνα, που μπορεί να έχει αξία ενόψει Μπέτις.
Σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά δεν κατάφερε να «χτυπήσει» από νωρίς. Στη Λιβαδειά το ξεκίνημα ήταν διαφορετικό, με την μπάλα να πηγαίνει περισσότερο στον αντίπαλο.
Μέχρι το 33’ δεν υπήρξε ουσιαστική απειλή, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται από τον Βισέντε Ταμπόρδα. Παρ’ όλα αυτά, το 1-0 ήρθε στο 37’, χωρίς να έχει προηγηθεί κλασική ευκαιρία.
Το προβάδισμα προέκυψε από στημένη φάση και αυτό δεν είναι πλέον λεπτομέρεια. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη στα στατικά, σκοράροντας έτσι για τρίτο σερί παιχνίδι.
Κάπως έτσι εξηγείται και η μεγάλη άνοδος στην παραγωγικότητα, ακόμη κι όταν η εμφάνιση δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Στα τρία τελευταία ματς, υπάρχουν 10 διαφορετικοί σκόρερ, με λύσεις από πολλές θέσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δίχτυα βρήκαν τρεις αμυντικοί (Τιν Γεντβάι, Χάβι Ερνάντεθ, Γιώργος Κυριακόπουλος) και ένας αμυντικός χαφ (Σωτήρης Κοντούρης). Το σκοράρισμα, λοιπόν, δεν στηρίζεται σε έναν ή δύο παίκτες.
«Πρόβα» για Μπέτις
Με αυτή την εικόνα, το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό μπορεί να λειτουργήσει ως «πρόβα» ενόψει των αναμετρήσεων με τη Μπέτις. Οι Ισπανοί έχουν φύση επιθετική και ποιοτικές μονάδες στη μεσοεπιθετική γραμμή.
Για τον Παναθηναϊκό το ζητούμενο είναι να κλείσει χώρους και να μην αφήσει το ματς να πάει σε πολύ υψηλό τέμπο. Απέναντι σε ονόματα όπως Άντονι, Εζαλζούλι, Τζιοβάνι Λο Σέλσο και Σεντρίκ Μπακαμπού, το παιχνίδι ρυθμού μπορεί να γίνει παγίδα.
Το πλάνο δείχνει να «κουμπώνει» καλύτερα με κόντρα επιθέσεις και στημένες φάσεις. Με το υλικό και τη συνοχή που έχει, ο Παναθηναϊκός έχει δρόμους για να απειλήσει, ειδικά αν βρει σωστά τις στιγμές του.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Γιαννακόπουλος: «Τα 820 χιλιάρικα είναι ολόφρεσκα - Αυτό θα βοηθήσει να βρούμε από πού είναι»
- Βαθμολογία Conference League: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά τη 2η αγωνιστική
- Ραπτόπουλος: «Ο Τεττέη θα γ@@@ πάλι, αν βρει τα πατήματά του» (vid)
- Κουτσιαύτης: «Η γραμμή έχει μπει λάθος στο γκολ του Τεττέη» (pic)
- Ομπράντοβιτς: «Με κάλεσαν από το εξωτερικό» - Τι απάντησε για το σκάνδαλο στο μπάσκετ