Παναθηναϊκός: Σε... σοκ τα τσέχικα ΜΜΕ - «Ελληνική τραγωδία στην Πλζεν»

Δάκρυα, «ρώσικη ρουλέτα» και απογοήτευση στα πρωτοσέλιδα μετά τον αποκλεισμό της Βικτόρια από το «Τριφύλλι».

Παναθηναϊκός: Σε... σοκ τα τσέχικα ΜΜΕ - «Ελληνική τραγωδία στην Πλζεν»

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού στην Τσεχία άφησε πίσω της πανηγυρισμούς στη μία πλευρά και… συντρίμμια στην άλλη. Ο αποκλεισμός της Βικτόρια Πλζεν στη διαδικασία των πέναλτι προκάλεσε σοκ στους γηπεδούχους, με τα ΜΜΕ της χώρας να κάνουν λόγο για «δράμα» και «τραγωδία» μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Η Sport.cz χαρακτήρισε «θλιμμένο ήρωα» τον Σουαρέ, ο οποίος αστόχησε στο καθοριστικό πέναλτι και δεν άντεξε τη φόρτιση, ξεσπώντας σε κλάματα. Το ίδιο μέσο περιγράφει σκηνές έντονης συγκίνησης, με συμπαίκτες αλλά και αντιπάλους, μεταξύ αυτών ο Ρενάτο Σάντσες και ο Ανδρέας Τεττέη, να προσπαθούν να τον παρηγορήσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. «Ματ στα πέναλτι» ήταν ο τίτλος για την αγωνιστική κατάληξη ενός ματς που έληξε 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Idnes.cz, που έκανε λόγο για «ρώσικη ρουλέτα» η οποία δεν χαμογέλασε στους γηπεδούχους, επισημαίνοντας τα χαμένα πέναλτι των Μέμιτς και Σουαρέ. Η tn.nova.cz μίλησε για «δράμα από τους Έλληνες», τονίζοντας πως η Πλζεν λύγισε στην πιο σκληρή δοκιμασία.

Οι Τσέχοι στάθηκαν ιδιαίτερα στην προσπάθεια της ομάδας τους στη ρεβάνς, ωστόσο η ψυχραιμία του Παναθηναϊκού από την άσπρη βούλα έκρινε τα πάντα. Για τον Τύπο της χώρας, η βραδιά έμοιαζε με… ελληνική τραγωδία στην Πλζεν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr