Γιατί μπήκε τελικά ο Ερνάντεθ αντί του Κοντούρη στην ευρωπαϊκή λίστα
Ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» τη λίστα με βάση ανάγκες θέσεων και το αριστερό μπακ, όπως εξήγησε ο Ράφα Μπενίτεθ.
Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω το 1-1 με την ΑΕΛ Novibet και στρέφεται στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν στο ΟΑΚΑ, την Πέμπτη (19/2, 22:00), για τα playoffs του Europa League.
Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ράφα Μπενίτεθ δέχθηκε ερώτηση για την επιλογή του Χάβι Ερνάντεθ στη λίστα αντί του Σωτήρη Κοντούρη. Η απουσία του νεαρού χαφ είχε δημιουργήσει συζητήσεις, ειδικά μετά το θετικό του πρώτο δείγμα, όμως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εξήγησε ότι η απόφαση «κουμπώνει» με τις ανάγκες της στιγμής.
Το σκεπτικό ήταν η κάλυψη στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Γιώργος Κυριακόπουλος δεν ήταν στο 100% και υπήρχε φόβος να λείψει από τα ευρωπαϊκά. Έτσι, ο Παναθηναϊκός προτίμησε να θωρακίσει τη θέση, ώστε να υπάρχει άμεση εναλλακτική, χωρίς να χαθεί η ισορροπία στο ρόστερ.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μπενίτεθ μίλησε και για τη διαφορά εικόνας της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, εξηγώντας πως στο Europa League βρίσκονται συχνότερα οι χώροι που δεν εμφανίζονται με ομάδες που παίζουν πιο κλειστά στο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά η απάντηση του Ράφα Μπενίτεθ:
«Όσον αφορά την προσθήκη των ποδοσφαιριστών, έγινε με βάση αυτά που χρειαζόμασταν εκείνη την στιγμή. Ο Κυριακόπουλος ήταν ακόμα τραυματίας, υπήρχε ο κίνδυνος να μην είναι διαθέσιμος. Γι’ αυτό μπήκε ο Ερνάντεθ. Θέλαμε να έχουμε μια εναλλακτική στο αριστερό μπακ. Ευτυχώς ο Κυριακόπουλος είναι τώρα καλά, οπότε χρειαζόταν να έχουμε μια ισορροπία σε αυτό το κομμάτι της λίστας, μαζί με Αντίνο και Τετέι.
Δες ευκολότερα έγκυρες ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
Πρόσθεσε το Newspao.gr ως προτιμώμενη πηγή στο GoogleΌσον αφορά το άλλο ερώτημα, συμφωνώ ότι η απόδοση της ομάδας είναι πολύ διαφορετική. Στο Europa League παίζουμε με δυνατούς αντιπάλους που παίζουν με άλλον τρόπο. Παίζουμε με ομάδες που μας δίνουν ίσως περισσότερο χώρο, ενώ στο Πρωτάθλημα δεν γίνεται αυτό. Είναι δύσκολα παιχνίδια, δεν έχεις τόσο πολύ χώρο και έχοντας δύο συνεχόμενα παιχνίδια ανά εβδομάδα δεν είναι εύκολο να ετοιμάσεις την ομάδα για να κερδίσει κάθε αντίπαλο, ο οποίος μας γνωρίζει πολύ καλά»
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- «Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Πάσαλιτς της Αταλάντα»
- Νίστρουπ στους παίκτες: «Πονάτε και σταματάτε; Δεν σας αρέσει κάτι και σταματάτε; Όχι στην ομάδα μου»
- «Προφορική συμφωνία Παναθηναϊκού - Ντε Φράι, η αλλαγή στη διάρκεια του συμβολαίου»
- «Και ο Παναθηναϊκός για Κυζιρίδη, τα χρήματα που ζητά η Χαρτς»
- Γάτας: «Παίρνει φορ ο Παναθηναϊκός, οι δύο που αποχωρούν»