Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο γήπεδο – το σήμα κινδύνου

Άλλη μία προβληματική παρουσία στο Περιστέρι, άλλοι δύο βαθμοί που χάθηκαν και προστέθηκαν στο συνολικό αποτύπωμα της σεζόν. Ένα αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει ότι στη διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα δυσκολεύεται να βρει σταθερότητα.

Παναθηναϊκός: Δυσαρέσκεια και πίκρα στον κόσμο - Δεκάδες σχόλια κατά πάντων (pics)

Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το κίνητρο είναι μεγαλύτερο, τα βλέμματα περισσότερα, όμως το γεγονός ότι οι παίκτες δεν δείχνουν την ίδια ένταση στα παιχνίδια της λίγκας, όπου έχουν καταντήσει ανέκδοτο στα χείλη κάθε πικραμένου, λέει πολλά για το έλλειμμα σωστής νοοτροπίας.

Ο Ράφα συνεχίζει να δοκιμάζει πράγματα, αναζητώντας απαντήσεις και εξετάζοντας αν στο μέλλον μπορεί να δώσει ρόλους σε παιδιά που μέχρι τώρα βρίσκονταν στο βάθος του πάγκου. Η διαδικασία αυτή δείχνει μια προσπάθεια να χτιστεί κάτι πιο λειτουργικό.

Το βασικό πρόβλημα παραμένει η αβεβαιότητα γύρω από την κατάσταση και τη διάθεση συμμετοχής συγκεκριμένων παικτών, οι οποίοι δείχνουν να νιώθουν τελειωμένοι και δεν βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά. Αυτό επηρεάζει συνολικά τη δυναμική της ομάδας.

Ο προβληματισμός για το τι μπορεί να καταφέρει αυτό το σύνολο συνδέεται άμεσα με τη συναισθηματική του νοημοσύνη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπό καθεστώς πίεσης, η ομάδα “παραδίδει” και δυσκολεύεται να διαχειριστεί τις απαιτήσεις.

Όταν κλείσει ο διακόπτης, τα νεύρα έρχονται εύκολα και η επιστροφή στο παιχνίδι γίνεται δύσκολη, στοιχείο με κομβική σημασία στα μεγάλα και καθοριστικά ματς της σεζόν.

Δεν πρόκειται μόνο για θέμα προπονητή ή παικτών, αλλά και κεντρικής εξουσίας. Όταν όλοι νιώθουν πως ό,τι κι αν κάνουν δεν θα υπάρξουν συνέπειες, τα ίδια φαινόμενα είναι πιθανό να επαναληφθούν στο μέλλον, όσα πρόσωπα κι αν αλλάξουν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr